Actualitat

Arrimadas, en el ple de protecció a la infància proposat per Cs: “En aquesta Catalunya del procés hi ha una gran estelada tapant la realitat social dels nens”

by cscatalunya — 18 desembre 2018 @ 15:59
Comparte

La líder de l'Oposició critica que Torra “és impermeable a la realitat de Catalunya” i li avisa que “la seva inacció està afectant milers de nens que patiran tota la seva vida la falta d'oportunitats”

Parlament de Catalunya, dimarts 18 de desembre del 2018. “En aquesta Catalunya del procés hi ha una gran estelada tapant la realitat social dels nens a Catalunya”. Així s’ha dirigit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui li ha retret que “entre les seves prioritats” no estigui la d’aplicar mesures per solucionar la situació dels menors a Catalunya, però sí la d’aconseguir la independència. Ho ha dit durant la seva intervenció en el ple de la protecció a la infància que se celebra avui al Parlament a proposta de Ciutadans i que considera “imprescindible”. “Probablement la notícia de la setmana és una altra; Ja sabem les prioritats del Govern i el que els CDR han convocat per aquest divendres”, ha lamentat Arrimadas a pocs dies del 21 de desembre.

Arrimadas espera que aquest ple serveixi perquè els membres del Govern “es donin un bany de realitat de la situació”, encara que després d’escoltar la resposta de Torra i la “poca autocrítica” que ha fet, ha certificat que són “impermeables i els és igual la realitat que els posin per davant”. Arrimadas ha citat diversos exemples de dificultats que es donen entre els menors, com és “la desigualtat d’oportunitats” o “l’augment de la pobresa infantil en un 10,6%” en el 2017 respecte al 2016. Així mateix, ha criticat que el nivell socioeconòmic dels pares influeixi en la salut o en els resultats acadèmics dels nens. “Això és el model d’èxit del qual tant parlen? Se’ls hauria de caure la cara de vergonya”, ha sentenciat.

La cap de l’Oposició ha assegurat que des de Cs continuaran “presentant iniciatives per abordar” aquestes qüestions i espera que el Govern “no només donin suport a les mesures, sinó que les posin en marxa” i no facin com d’altres que es van aprovar fa temps i que encara no s’han implementat, com el pacte per la infància del 2013, la Llei d’infància del 2010 o el registre únic de maltractament infantil. Arrimadas també ha criticat la seva “desatenció en l’educació de nens amb necessitats especials” i la “mala planificació dels recursos per part de la Generalitat”. “Mentre el Govern obre ambaixades, ens falten pediatres a Catalunya”, ha apuntat.

“La seva inacció està afectant milers de nens que patiran tota la seva vida la manca d’oportunitats, la manca de solucions, la manca de polítiques i la manca de coordinació”, ha recriminat Arrimadas a Torra, a qui li ha recomanat llegir els informes de Càritas o Save The Children sobre la situació de la infància en lloc de recomanar llibres que parlen del 1714 com li va fer a ella mateixa en el passat ple. “Quan vostè deixi de pensar en el 1714 i comenci a llegir més coses de 2018, potser s’adona de la pèrdua d’oportunitats que significa tenir un govern com el seu a Catalunya”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD