Actualitat

Carrizosa exigeix a Capella que “protegeixi els drets de tots els catalans” i que no cregui que el Govern “està per sobre de les lleis”

by cscatalunya — 18 desembre 2018 @ 09:44
Comparte

El portaveu de Cs adverteix que amb la passivitat de l'executiu "unes minories violentes campen al seu aire per imposar la independència"

Parlament de Catalunya, dilluns 17 de desembre de 2018. “Surti a la tribuna del Parlament i digui que el seu govern protegirà els drets de tots els catalans“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, a la Consellera de Justícia, Ester Capella, en preguntar pel compromís del Govern a mantenir l’ordre públic davant les accions convocades pels CDR’s i entitats independentistes pel divendres dia 21 denunciant, al mateix temps, “la constant vulneració de l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques a Catalunya“.

Carrizosa ha recordat a Capella que “un govern no està ni per sobre ni exempt del compliment de les lleis i que ha de respondre pel deure que tenen tots els ciutadans“, alhora, ha criticat la passivitat del Govern davant els esdeveniments anunciats per al proper divendres, ja que “han evitat perseguir els violents i no practicar detencions tot i que hi ha hagut disturbis“. Ha afegit que l’executiu ni tan sols “ha advertit que està prohibit manifestar-se amb violència“.

El govern col·labora amb la voluntat de vulnerar els drets dels catalans per unes minories violentes que volen imposar la independència“, ha advertit el portaveu, fent referència a les declaracions del President Torra a la via eslovena, quan va demanar que els CDR’s aprestessin o quan des de la televisió pública “s’anima a manifestació o es blanqueja la violència“. Carrizosa s’ha preguntat si el que passa realment és que el Govern fomenta d’amagat “que se saturi el país” el dia 21 i ha afirmat que no poden “anar a la imposició, al xantatge i a la il·legalitat com tampoc ho pot fer cap altre ciutadà“. “Els correspon assegurar el compliment de les lleis, l’ordre públic i els drets de tots els catalans“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD