Actualitat

Arrimadas anuncia una querella contra Torra per “emparar, justificar i consentir els actes violents” dels CDR previstos per al 21D

by cscatalunya — 19 desembre 2018 @ 13:24
Comparte

La cap de l'Oposició adverteix que “el cop a la democràcia continua” i critica la “desprotecció del Govern d'Espanya cap als catalans que no pensen com Torra”

Parlament de Catalunya, dimecres 19 de desembre del 2018. “Des de Ciutadans presentarem una querella per la seva empara, per la seva justificació i pel seu consentiment als actes violents que estan anunciant els ‘comandos separatistes’ per al divendres que ve”. Així ho ha anunciat la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, a pocs dies del 21 de desembre i durant la seva intervenció en el ple impulsat per Cs sobre “el cop a la democràcia que van donar els partits separatistes” el 6 i 7 de setembre de l’any passat quan “van trepitjar a més de la meitat de la societat catalana, van silenciar l’oposició i van passar per sobre de les lleis”.

“Avui estem aquí per parlar del que es va produir aquest dia i del que es continua produint, perquè el cop a la democràcia encara continua”, ha assegurat Arrimadas, després d’advertir al president de la Generalitat, Quim Torra, que des de Cs no oblidaran “la infàmia” que van cometre fa un any. La cap de l’Oposició ha recordat totes les “barbaritats” que s’han produït des de llavors, com l’aprovació de la Llei de transitorietat o l’organització del“referèndum il·legal de l’1-O”.

Davant tot això, li ha preguntat a Torra: “Se sorprenen amb què s’apliqués l’article 155 i tinguessin conseqüències penals?”. En aquest sentit, li ha recordat que, “en democràcia, no hi ha impunitat per als polítics” i li ha retret que “no es comporti com un president de la Generalitat sinó com el portaveu dels ‘comandos separatistes’” als qui demana que ‘pressionin’. I li ha dit: “Davant els actes violents que passaran el divendres, vostè té tres responsabilitats: dir que són il·legals, fer una crida que no es produeixin i posar mesures perquè aquests actes no afectin les llibertats i drets dels catalans”.

Finalment, la també portaveu nacional de Cs ha criticat “la desprotecció del Govern d’Espanya cap als catalans que no pensen com Torra” i ha reiterat la necessitat que el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, es decideixi a“actuar”.

Volver a ACTUALIDAD