Actualitat

De la Calle: “L’esforç per aconseguir una societat amb igualtat d’oportunitats sí que és cohesió social”

by cscatalunya — 20 desembre 2018 @ 17:16
Comparte

La diputada de Cs critica que el Govern tingui "altres prioritats" abans que "ressuscitar el sistema de protecció a la infància"

Parlament de Catalunya, dijous 20 de desembre de 2018. “L’esforç per aconseguir una societat que garanteixi la igualtat d’oportunitats sí que és cohesió social“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) en Afers Socials, Noemí de la Calle, en defensar les propostes presentades per Cs i que s’han aprovat en el ple monogràfic sobre infància celebrat a iniciativa de la formació taronja al Parlament de Catalunya . “Els pactes no serveixen per fer-se una foto, estan per complir-los“, ha afirmat De la Calle davant “la poca autocrítica del Govern“, que inverteix “per sota de la mitjana espanyola i a anys llum de l’europea” en protecció a la infància.

La portaveu ha recordat que Cs “ja va demostrar” que és possible “ressuscitar el sistema de protecció a la infància” però que el Govern “té altres prioritats“. “Reduint alts càrrecs, publicitat institucional o suprimint organismes innecessaris es pagarien llibres de text per a les famílies, l’educació de 0 a 3 anys i es milloraria la formació en anglès“, ha explicat i ha afirmat que “invertir en infància és una de les millors inversions que una administració pot fer per a les futures generacions“.

Que una família no hagi de triar entre omplir la nevera o comprar els llibres de text al setembre“, ha demanat De la Calle per exposar una de les situacions en què es troben 1 de cada 4 nens catalans que viuen per sota del llindar de la pobresa i ha assenyalat que “el talent no entén de classes socials, creix a tot arreu“. Per això, la diputada ha assenyalat que “cal assegurar la igualtat d’oportunitats perquè aflori el talent i no es perdi“. “Si aconseguim sensibilitzar al Govern i trencar la seva capa d’impermeabilitat perquè inverteixi més recursos en infància, podrem dir que ha valgut la pena“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD