Actualitat

Girauta sobre el discurs del rei: “Sense respecte a la Constitució ni a les sentències dels tribunals no hi ha llibertat ni democràcia, només barbàrie i llei de la selva”

by cscatalunya — 25 desembre 2018 @ 12:02
Comparte

El portaveu del GPCs assegura que "Sánchez sembla estar disposat a sotmetre’s a totes les humiliacions possibles pel que seria molt irònic que Torra no li aprovés els pressupostos"

Barcelona, dimarts 25 de desembre de 2018. “Sense Constitució ni respecte a ella ia les sentències dels tribunals no hi ha llibertat ni democràcia, només barbàrie i llei de la selva”, ha destacat el portaveu del Grup Parlamentari Ciutadans (GPCs), Juan Carlos Girauta, en relació al discurs de Nadal pronunciat pel rei Felip VI en la nit d’ahir. El diputat de la formació taronja ha assegurat que “és la nostra obligació que la democràcia i la llibertat es mantinguin” i ha matisat que “les regles que són de tots han de ser respectades per tots”. No obstant això, Girauta ha recordat que a Catalunya “tenim un govern en mans d’un senyor que considera que les regles no van amb ell i que pot crear una legalitat paral·lela“.

Pel que fa a la negativa de Torra d’aprovar els pressupostos generals de l’Estat, el portaveu del GPCs ha afirmat que “Sánchez sembla estar disposat a sotmetre’s a totes les humiliacions possibles pel que seria molt irònic que el president del govern català no li aprovés els pressupostos”. Després de la “cumbrecita dels estaditos” celebrada divendres passat a Barcelona, i que Sánchez “tractés a Torra com a un jefecito d’estat”, Girauta ha recordat que tant el president de la Generalitat com el seu govern “estan sotmesos a la llei, mal que li pesi”. Per això, ha insistit en la necessitat de “tornar a realitat i a la Constitució” i ha afegit que si no s’està aplicant no és per culpa de Torra sinó de Sánchez, qui “té la possibilitat de posar en marxa l’article 155”.

Volver a ACTUALIDAD