Actualitat

Espejo-Saavedra, sobre el discurs de cap d’any de Torra: “Tornarà a insultar i menysprear a més de la meitat de catalans que no són independentistes”

by cscatalunya — 30 desembre 2018 @ 13:47
Comparte

El diputat de Cscritica el “pacte de la vergonya” de Sánchez amb Torra que “permet que no s'apliqui la Constitució” a Catalunya

Barcelona, diumenge 30 de desembre de 2018. Torra tornarà a insultar i menysprear a més de la meitat de catalans que no són independentistes”. Així ho ha dit el vicepresident segon del Parlament de Catalunya i diputat de Ciutadans (Cs), José María Espejo-Saavedra, a l’espera que el president de la Generalitat, Quim Torra, pronunciï aquesta nit el tradicional discurs de cap d’any.

Espejo-Saavedra ha criticat el “pacte de la vergonya” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el president català perquè “permet que no s’apliqui la Constitució, ni l’article 155 per a restaurar la legalitat” en una comunitat autònoma “on el cop es va iniciar amb Puigdemont i segueix amb Torra”.

El vicepresident segon del Parlament ha recordat que a la cambra catalana no només “no s’ha aprovat cap llei sinó que es vulneren les lleis constantment”. A més, els partits separatistes “tampoc han tingut la dignitat d’aprovar lleis que vagin en benefici de tots els catalans”. “Tot perquè Sánchez vol continuar uns mesos més en el govern per continuar viatjant en helicòpter” ha dit. I ha afegit que “Sánchez és capaç de posar a Espanya al servei dels separatistes, de desballestar el país, amb la condició d’estar uns mesos més en La Moncloa”.

El portaveu taronja també ha criticat que la Generalitat de Catalunya menyspreï el FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica) que abandona, a partir de l’1 de gener de 2019, perquè “ha estat un instrument per a que els serveis socials continuïn funcionant a Catalunya, tot i que els dirigents separatistes hagin destinat els diners dels catalans a promocionar la independència i un procés fracassat com és el de Torra i Puigdemont”.

Espejo-Saavedra s’ha mostrat optimista de cara a aquest 2019 “amb diverses cites electorals” en les que Cs entrarà en institucions amb més força, i governarà en ajuntaments i comunitats autònomes”. I ha posat l’exemple d’Andalusia on “el canvi ja s’ha produït després de 37 anys de règim socialista”. “Els vells projectes de PP i PSOE estan en caiguda lliure” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD