Actualitat

Arrimadas adverteix que “el sanchisme està costant molt car” als espanyols i demana eleccions en un any que pot ser “històric”

by cscatalunya — 31 desembre 2018 @ 15:16
Comparte

La portaveu nacional de Cs afirma que el discurs de Torra "és la ratificació del cop a la democràcia" fent "una nova crida a la revolta i al conflicte"

Jerez de la Frontera, dilluns 31 de desembre de 2018. “El sanchisme està costant molt car, mira cap a un altra banda davant els abusos del nacionalisme“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, en fer balanç de l’any 2018 i ha demanat que el president del govern, Pedro Sánchez, convoqui eleccions generals en un nou any “ple d’oportunitats històriques“, amb les eleccions municipals, autonòmiques i europees del mes de maig. “Avui tanquem l’any amb un govern feble i un president que no veu la realitat de milions d’espanyols“, ha afirmat Arrimadas, sentenciat que “aquest govern no se sosté més“.

Espanya és un gran país, però necessita grans canvis“, ha apuntat la portaveu taronja, afegint que Cs “està preparat per governar amb un projecte reformista, de centre i europeista” per així “fugir de la confrontació i del nacionalisme” i “obrir una nova etapa de canvi a tot Espanya“. Per la líder catalana “a les urnes els espanyols valoraran si volen que els pressupostos es negociïn a la presó o si volen un govern de la mà de Torra, Rufián i Bildu“.

Per Arrimadas, “cada dia que aquest país segueix governat per Sánchez, es violen els drets de milions de persones” i ho ha exemplificat amb què la Generalitat “destina diners per criticar Espanya des de l’estranger, col·loca fugits de la justícia en l’administració i es destinen diners públics per a fins il·legals“. Ha explicat que “el govern té recursos per evitar que es destini diners per a aquests fins” però, per contra, “Sánchez no vol enfadar Torra“. “L’única promesa que va fer Sánchez a la moció de censura va ser prometre urnes i no va trigar ni una setmana a incomplir-la“, ha lamentat la portaveu nacional.

Sobre el discurs institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, Arrimadas ha afirmat que “és la ratificació del cop a la democràcia” ja que es va fer “una nova crida a la revolta i al conflicte“. Ha lamentat que a Torra “li doni igual la realitat social dels catalans” i que va ser un missatge “monotemàtic i ‘procesista’“. “Seguirem en mans d’un perill públic“, ha afirmat la portaveu de Cs, assenyalant que si Torra es manté en el poder és gràcies a Sánchez “perquè aquest el necessita“. “Quan el president d’Espanya necessita un perill públic al capdavant de la Generalitat, tots els espanyols tenim un problema“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD