Actualitat

Carrizosa a Sánchez: “Està disposat a aprovar els pressupostos del ‘procés’ a canvi de seguir un quart d’hora més a Moncloa”

by cscatalunya — 5 gener 2019 @ 13:55
Comparte

El portaveu ha recordat que la formació taronja "fa pactes amb formacions moderades i constitucionalistes i no amb els que defensen els extrems"

Barcelona, dissabte 5 de gener de 2019. “Sánchez està disposat a entrar en el canvi de cromos amb els partits separatistes i aprovar els pressupostos del ‘procés’ a canvi de mantenir-se en Moncloa un quart d’hora més“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, davant l’oferiment del líder del PSC, Miquel Iceta, a pactar els comptes de la Generalitat. “Torra ha demanat noves ambaixades, més col·locats a dit i més diners per a la tele del ‘procés’“, ha assenyalat Carrizosa, i creu que “és vergonyós” que els catalans “segueixin sense estar protegits davant els abusos de Torra per la conveniència de Sánchez de mantenir-se a Moncloa“.

El portaveu taronja ha recordat que “cal respectar la separació de poders” i no vincular les negociacions dels pressupostos al judici del ‘procés’. “Per què cal relacionar possibles millores econòmiques i socials per a tots els espanyols amb el resultat d’un procés judicial?“, s’ha preguntat, i ha recordat que “el paper de Sánchez és defensar els drets de tots i no fer pactes vergonyosos” .

Carrizosa ha assenyalat que les declaracions de Manuel Valls són “totalment compatibles” amb la postura de Cs a Andalusia, ja que la formació taronja defensa “fer pactes amb formacions moderades i constitucionalistes i no amb els que defensen els extrems” i que “no són objecte de negociació” pactes d’Estat com el de la violència de gènere. “Tenim un pacte tancat amb el PP i ningú més de 90 mesures per portar el canvi a Andalusia“, ha recordat.

D’altra banda, el portaveu taronja ha anunciat que Cs demanarà explicacions a la Conselleria d’Interior després que “una persona fóra retinguda durant 2 hores per altres ciutadans després de retirar una estelada“. El portaveu ha assenyalat que va ser una “detenció il·legal per motius polítics” i ha denunciat que, en arribar els Mossos d’Esquadra, “identifiquessin el retingut i no als que el detenien il·legalment“. També s’ha presentat una petició de compareixença del director de l’Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics, Adam Majó, perquè “va aclamar a aquells que van detenir il·legalment a una persona per motius polítics“.

Volver a ACTUALIDAD