Actualitat

Cs demana al Govern afrontar la situació de precarietat dels Bombers de la Generalitat

by cscatalunya — 7 gener 2019 @ 18:10
Comparte

La formació taronja presenta una proposta perquè el Govern "compleixi les seves promeses" i solucioni els dèficits del cos de Bombers

Parlament de Catalunya, divendres 4 de gener de 2019. El diputat de Ciutadans (Cs), Alfonso Sánchez, ha presentat una proposta a la comissió d’Interior “per revertir el tancament de parcs de bombers de la Generalitat per absència de personal i combatre la situació de precarietat en què treballa el cos a causa de la manca de recursos públics“, situació que ha portat els treballadors a manifestar-se i a fer una vaga d’hores extres. Sánchez ha explicat que la proposta “insta el Govern a dotar el cos de Bombers d’un pressupost adequat, renovar material i equipament obsolet, garantir que els parcs de bombers funcionin amb el suficient personal, reduir el nombre d’hores extres i convocar noves oposicions, entre altres mesures“.

El diputat taronja ha assenyalat que, a causa que no s’han convocat oposicions entre els anys 2000 i 2016, actualment “calen aproximadament 1.200 efectius per cobrir les necessitats mínimes del cos i solucionar l’envelliment de la plantilla“. També ha denunciat que les actuals mancances de personal es cobreixen amb hores extres “que es fan de manera voluntària fins al punt que la plantilla s’ha vist desbordada“, superant les hores extres màximes establertes. “En 2017 els bombers van haver de realitzar 500.000 hores extra per cobrir les deficiències del sistema d’emergències“, ha lamentat.

Sánchez ha criticat que “tot i que” que el Departament d’Interior s’ha compromès a plantejar la convocatòria de noves places i més inversió per a material i equipament, “no hi ha pressupost per a tal promesa“. Ha denunciat que aquesta manca d’efectius ha provocat el tancament de diversos parcs i ha deixat parcs “de referència” sota mínims. “El cos de bombers de la Generalitat ja no confia en les bones paraules d’Interior per l’absència de fets“, ha sentenciat.

 

20190104 – PR BOMBEROS

Volver a ACTUALIDAD