Actualitat

Arrimadas: “Compartim la il·lusió de molts andalusos per haver aconseguit un canvi després de 37 anys d’un sol partit”

by cscatalunya — 10 gener 2019 @ 15:04
Comparte

La cap de l'Oposició reclama a Torrent que “activi la comissió d'estudi sobre persones grans que es va aprovar fa dos mesos” a proposta de Cs

Parlament de Catalunya, dijous 10 de gener del 2019. “Compartim la il·lusió de molts andalusos per haver aconseguit un canvi després de 37 anys d’un sol partit”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, en referència a “l’acord històric amb 90 mesures taronges” al qual han arribat Ciutadans i PP per governar a Andalusia. En una roda de premsa al Parlament de Catalunya, Arrimadas considera que es tracta d’un “acord modern, centrat i moderat” que té tres eixos principals: “la regeneració democràtica, la reactivació econòmica i la millora dels serveis públics”.

“L’Andalusia que ve tindrà menys ‘xiringuitos’ i més serveis públics”, ha dit Arrimadas, que creu que és una “oportunitat històrica no només per a Andalusia, sinó per al conjunt d’Espanya”.

D’altra banda, i en clau catalana, la també cap de l’Oposició ha reclamat al president de la Cambra, Roger Torrent, que “activi la comissió d’estudi sobre persones grans que es va aprovar fa dos mesos” a proposta de Cs, en lloc de fer “tants viatges per veure a fugits de la Justícia o participar en actes en suport als presos del ‘procés’”. Arrimadas ha criticat que encara no s’hagi posat en marxa aquesta iniciativa, la qual cosa constata que el Govern de Quim Torra “abandona els temes socials i econòmics que afecten la realitat dels catalans perquè està centrat en el monotema”.

En aquest sentit, ha recriminat al Govern que atorgui la medalla d’or de la Generalitat a “dos processistes” com són Carles Viver Pi-Sunyer i Carme Forcadell. Considera que és una “degradació de les institucions catalanes que la medalla d’or s’atorgui a una persona que està a la presó per saltar-se les lleis i a un senyor que ha participat com ideòleg en el cop contra la democràcia”. Segons Arrimadas, això evidència que els partits separatistes“viuen en una Catalunya paral·lela on als soldats del ‘procés’ se’ls dóna premis, mentre insulten i humilien a la majoria social”.

Volver a ACTUALIDAD