Actualitat

Carrizosa al Govern: “Són l’exemple dels populismes que estan assolant el món”

by cscatalunya — 23 gener 2019 @ 17:39
Comparte

El portaveu critica que els líders separatistes "volen escriure la sentència del judici del 'procés' des de la seu d'ERC"

Parlament de Catalunya, dimecres 23 de gener de 2019. “L’actual Govern és l’exemple dels populismes que estan assolant el món“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, interpel·lant al Govern sobre les conseqüències del procés separatista per als catalans. Carrizosa ha explicat que l’actual Govern compleix amb els paràmetres que s’engloben dins el populisme al·legant que “rebutgen la Constitució, neguen la legitimitat dels adversaris polítics, fins i tot anomenant-los com a ‘bèsties’, i toleren i fomenten la violència dient que els CDR ‘s ‘estrenyin’ i abraçant-se amb Otegi“. El portaveu ha afirmat que “encara sort que la protecció de drets i llibertats descansen sobre l’Estat, perquè la Generalitat ja ha amenaçat amb posar multes o han intentat evitar manifestacions als que pensen diferent“.

El portaveu taronja ha criticat que els líders separatistes “vulguin escriure la sentència del judici del ‘procés’ des de la seu d’ERC” i ha lamentat que “quan no es respecta la democràcia i diuen que no acataran les sentències judicials, fan el mateix que han fet altres dictadures i règims al món“. A més, ha assenyalat que, a poques setmanes abans de l’inici del judici, “intenten vendre que és un judici polític i que els plens del 6 i 7 de setembre de 2017 i l’aprovació de la DUI no van succeir“.

Carrizosa ha lamentat “la ruptura de la convivència des que va començar el cop a la democràcia al Parlament” i ha denunciat que “des de la ruptura de la legalitat, s’han registrat molts més delictes d’odi, amenaces i atacs xenòfobs i supremacistes“. “És una vergonya que en l’últim any s’hagi vulnerat 300 vegades les lleis al Parlament“, ha sentenciat el diputat, i ha assenyalat que “portem ja 16 mesos de bogeria separatista a les institucions catalanes“.

Van intentar instaurar una república que no té garanties democràtiques“, ha denunciat Carrizosa, i ha afirmat que el Govern “està sol com un mussol quan intenten vendre la imatge que a Espanya estan oprimits“. “Diuen que estan oprimits mentre no paren de crear xiringuitos i nous alts càrrecs que cobren 120.000 € anuals“, ha assenyalat i ha recordat “per molt que intentin tergiversar, la realitat és que Espanya és dels pocs països considerats com una democràcia plena per mitjans de prestigi internacional com ‘The Economist“.

Volver a ACTUALIDAD