Actualitat

Carrizosa: “Si les forces separatistes no condemnen la violència, seran còmplices del que passi d’ara endavant”

by cscatalunya — 29 gener 2019 @ 14:13
Comparte

El portaveu de Cs anuncia una llei "per a la jubilació del Síndic Ribó" i que el càrrec "no es pugui perpetuar eternament"

Parlament de Catalunya, dimarts 29 de gener de 2019. “Si les forces separatistes no condemnen la violència, seran còmplices del que passi d’ara endavant“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, davant la negativa dels partits separatistes de condemnar l’agressió que va patir dissabte passat un regidor de Cs a Torroella de Montgrí. Carrizosa creu que hi ha un “problema greu a Catalunya” i considera “trist que des de les altes instàncies no es condemni un fet com aquest“. Fins i tot ha criticat que la CUP s’hagi aixecat de la taula “i no s’hagi esperat a veure si podia haver consens” després que Cs presentés a la Junta de Portaveus una declaració de condemna a l’agressió de dissabte. “Donen suport a l’assetjament violent als que no pensen com ells“, ha lamentat el portaveu.

D’altra banda, Carrizosa ha anunciat una llei “per a la jubilació del Síndic de Greuges, Rafael Ribó“, i que el càrrec “no es pugui perpetuar eternament, portant ja 14 anys exercint“. “Ha estat una eina imprescindible per al ‘procés’“, ha afirmat el diputat i ha apuntat que “mentre dóna compareixences sobre l’aplicació del 155, no ha parlat en cap moment de com es van vulnerar els drets dels catalans els dies 6 i 7 de setembre de 2017“. “Proposem una reforma per demanar més independència, millor formació per al càrrec i més desvinculació de la política“, ha explicat.

Sobre la convocatòria de vaga per a la setmana vinent que els diputats independentistes podrien secundar, coincidint amb l’inici del judici del ‘procés’, Carrizosa ha afirmat que si això succeís, seria “una nova burla pel Parlament“. “Els diputats cobrem per venir i complir amb el deure dels que ens han triat“, ha sentenciat i ha afegit que, si el Govern s’absenta i no es pot realitzar una sessió de control, “tornarien a fer servir les institucions i als ciutadans com a ostatges per parlar del ‘procés’“.

Volver a ACTUALIDAD