Actualitat

Cs lamenta que els grups separatistes bloquegin la compareixença de Puigneró pels registres al CTTI

by cscatalunya — 29 gener 2019 @ 16:15
Comparte

El portaveu de Cs en Polítiques Digitals denuncia la manca de transparència del Govern i considera "molt greu que no es donin explicacions davant les presumptes irregularitats"

Parlament de Catalunya, dimarts 29 de gener de 2019. El portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública, Dimas Gragera, ha lamentat que els grups separatistes “hagin bloquejat la compareixença del conseller, Jordi Puigneró, perquè doni explicacions sobre irregularitats en diferents contractes de serveis informàtics i pels registres dels Mossos” al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

Gragera ha denunciat la falta de transparència del Govern i considera “molt greu que no es donin explicacions davant les presumptes irregularitats en els contractes públics“. “Quan un organisme està sota l’ombra de la sospita per participar en l’1-O, fer particions de contractes i investigat per la Guàrdia Civil, els seus responsables han de donar la cara“, ha sentenciat el diputat. Per Gragera, que el Govern “no doni explicacions sobre un assumpte tan delicat és un símptoma més que el CTTI és un organisme opac” i ha assegurat que “el bloqueig de la compareixença diu més que la pròpia compareixença“.

El també diputat a la comissió, Manuel Rodríguez, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la proposta de Cs d’estudiar l’ús de drons per millorar la seguretat a les platges del litoral català. Segons el diputat, “aquests dispositius obren un gran ventall d’aplicacions beneficioses per a la ciutadania” i, en aquest cas, es tractaria de “drons preparats per arribar a les víctimes amb material flotant“. Rodríguez ha afirmat que l’ús d’aquesta tecnologia “és tres vegades més ràpida que els equips humans” i que “pot rebaixar els índexs de mortalitat“. “Poden arribar més lluny i més ràpid“, ha explicat, “aconseguint velocitats de 90km / h i abastant fins a 13 quilòmetres de costa“.

Volver a ACTUALIDAD