Actualitat

Cs torna a demanar explicacions a Ricard Calvo sobre les irregularitats en la contractació pública de la DGAIA i acusa Bassa de mentir

by cscatalunya — 30 gener 2019 @ 17:13
Comparte

La diputada Laura Vílchez recorda que va ser Cs qui “va destapar la corrupció en la contractació de fundacions” per part de l'organisme fa més d'un any i assegura que continuaran treballant

Parlament de Catalunya, dimecres 30 de gener del 2019. La diputada de Ciutadans (Cs), Laura Vílchez, ha anunciat una nova petició* de compareixença de l’ex director de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, arran d’una notícia que explica que va adjudicar contractes a tres fundacions vinculades a ell, com ja va alertar la formació taronja fa més d’un any. Vílchez ha recordat que va ser Ciutadans qui “va destapar la corrupció en la contractació de fundacions” per part de l’organisme després d’un “treball de documentació i investigació que va sorgir després que les entitats alertessin de la possible corrupció”. Des de Cs també s’ha sol·licitat* una còpia íntegra de l’expedient sobre les irregularitats de la DGAIA en la contracció pública. En aquest sentit, la diputada ha assegurat que seguiran treballant.

“Cs ja va denunciar en el seu moment que el director general de la DGAIA tenia un conflicte d’interessos amb les entitats a les quals estava adjudicant contractes per a la gestió de centres d’acolliment de menors”, ha explicat Vílchez. Des de Ciutadans ho van denunciar davant la que era llavors consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, que al principi “va mentir” i va negar que Calvo hagués signat contractes amb entitats afins, però en veure les proves gràfiques que se li van aportar des de Cs el va cessar.

Vílchez ha conclòs que la dimissió de Calvo va demostrar que “l’amiguisme i els negocis tèrbols no són patrimoni exclusiu de la Convergència del 3% i que ERC està aprenent ràpidament dels seus socis”.

Volver a ACTUALIDAD