Actualitat

Sierra: “Tenim un Govern que amaga informació i trepitja els nostres drets”

by cscatalunya — 30 gener 2019 @ 14:38
Comparte

Davant l'imminent inici del judici del 'procés', la portaveu d’Ensenyament de Cs afirma que "els partits independentistes només es posen d'acord per saltar-se les lleis"

Barcelona, dimecres 30 de gener de 2019. “Tenim un Govern que amaga informació i trepitja els nostres drets“. Així ho ha dit la portaveu d’Ensenyament de Ciutadans (Cs) al Parlament, Sonia Sierra, a “l’exigir d’una vegada per totes” al departament i al conseller d’ensenyament, Josep Bargalló, la informació sobre els projectes lingüístics de centre de les escoles catalanes, documents que estableixen les hores dedicades a cada llengua a les escoles catalanes. Sierra ha recordat que el departament “s’ha negat una vegada i una altra a donar la informació” i ha explicat que l’única resposta que han obtingut ha estat una llista amb tres mil enllaços a les webs de les escoles. “Pensaven que no buscaríem la informació, però els diputats de Cs ho hem fet“, ha assenyalat, i ha afirmat que “en el 80% dels casos els projectes lingüístics no estan pujats a les webs“.

La portaveu ha denunciat que “el Govern és opac, oculta informació i menteix reiteradament” i s’ha mostrat ferm perquè “és greu que s’oculti informació, però encara ho és més que les famílies catalanes no puguin exercir el seu dret a consultar aquesta informació“. Sierra ha explicat que “davant aquesta ocultació d’informació Cs té dret, segons el Reglament del Parlament, de fer-li una pregunta al ple al conseller Bargalló“, però ha denunciat que “la Mesa, de majoria separatista, ha negat a la formació aquest dret“. “Tenim una Generalitat que amaga informació i trepitja els nostres drets i una Mesa del Parlament de majoria separatista que fa el mateix“, ha sentenciat.

En relació a l’imminent inici del judici del ‘procés’, Sierra ha afirmat que “els partits separatistes estan totalment dividits i enfrontats, però sempre es posen d’acord per saltar-se les lleis i per voler-nos separar d’Espanya“. Sobre l’aniversari de la investidura fallida de Carles Puigdemont ha comentat que “tots sabem que es tracta d’una lluita electoral entre ERC i JxCAT“.

Volver a ACTUALIDAD