Actualitat

Cs celebra que el Parlament aprovi reforçar les connexions amb el camí de Sant Jaume

by cscatalunya — 2 febrer 2019 @ 13:13
Comparte

La diputada de Cs, Susana Beltrán, destaca la importància que "s'aposti per unir les rutes entre Catalunya i Espanya"

Parlament de Catalunya, dissabte 2 de febrer del 2019. Ciutadans (Cs) ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la seva proposta de resolució a la comissió de cultura per reforçar les connexions a Catalunya amb el Camí de Sant Jaume. La diputada de Cs a la comissió, Susana Beltrán, ha explicat que “el text insta el Govern a que doni més visibilitat i reforci les connexions a Catalunya amb les principals rutes del Camí“.

Beltrán destaca que la iniciativa busca recuperar la via que parteix de Barcelona, i que creua a través del Monestir de Montserrat, ja que “està molt abandonada“. “Hi ha referències des de l’alta edat mitjana que Barcelona ha estat lloc de partida de molts pelegrins procedents de diferents terres de la mediterrània“, ha explicat i ha assenyalat que “la ruta que parteix de la ciutat comtal és un pelegrinatge lligat al mar, des el Portal de la Pau de Barcelona fins al Portal de la Glòria de Santiago de Compostel·la“.

La diputada taronja destaca la importància que “s’aposti per unir les rutes entre Catalunya i Espanya d’un camí que té tant valor històric i cultural” i espera que per al 2021, any Jacobeu, el reforç de les rutes ja estigui finalitzat. La formació ha presentat la iniciativa després que el Camí de Sant Jaume hagi estat considerat primer gran itinerari europeu per l’Institut Europeu d’Itineraris Culturals, adscrit al Consell d’Europa, i que les principals branques hagin estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Volver a ACTUALIDAD