Actualitat

Sierra a Bargalló: “La immersió lingüística és una mercaderia avariada que no li compra ningú, només els nacionalistes”

by cscatalunya — 6 febrer 2019 @ 12:31
Comparte

La diputada de Cscritica al Governperquè “segueixen ancorats en un model passat de moda i caduc dels anys 80 amb una sola llengua vehicular”

Parlament de Catalunya, dimecres 6 de febrer de 2019“La immersió lingüística és una mercaderia avariada que no li compra ningú, només els nacionalistes”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, després que aquest departament “s’hagi negat una vegada i una altra a donar la informació” sobre els projectes lingüístics dels centres educatius catalans i ha explicat que l’única resposta que han obtingut ha estat una llista amb tres mil enllaços a les webs de les escoles on “en el 80% dels casos, els projectes lingüístics no estan penjats”.

Sierra ha criticat al Govern perquè “segueixen ancorats en un model passat de moda i caduc dels anys 80 amb una sola llengua vehicular” mentre que “en la resta de comunitats autònomes s’està prioritzant tenir més d’una llengua vehicular”. La diputada taronja li ha retret a Bargalló que “tracti de ganduls als professors” perquè “va donar als professors un termini de 14 mesos per fer un treball que es triga 1 minut” que és penjar els projectes lingüístics en les webs de les escoles.

La diputada de Cs ha demanat al conseller que doni suport a “la proposició de llei de Cs amb 3 llengües vehiculars que és el que s’està fent en tots els col·legis d’Espanya, de tot el món” i a més “és el que volen els catalans”.

Volver a ACTUALIDAD