Actualitat

Ciutadans assegura que ERC podria haver-se lucrat a través del sistema de protecció a la infància

by cscatalunya — 7 febrer 2019 @ 14:33
Comparte

La diputada de Cs, Noemí de la Calle, recorda que la seva formació va destapar irregularitats en l'adjudicació de contractes milionaris a alguns centres tutelars vinculats al director general de la DGAIA

 Parlament de Catalunya, dimecres 6 de febrer de 2019. “El seu compromís amb la protecció a la infància és nul; Ja està bé de portes giratòries i de seguir ‘chupando del bote’ ”. Així ho ha dit la portaveu de Treball, Afers Socials i Famílies de Ciutadans (Cs) al Parlament, Noemí de la Calle, al conseller en la matèria, Chakir el Homrani, en referència a la polèmica relacionada amb l’exdirector de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) que va adjudicar contractes a un entramat d’empreses a què estava vinculat i que va destapar la seva formació. De la Calle ha afirmat que “el compromís per a la lluita contra les males pràctiques i la corrupció en el seu departament és el mateix que el de l’exconsellera Bassa, és a dir, cap” i ha lamentat que“l’interès amb la protecció a la infància es redueixi a l’ànim de lucre de persones del seu mateix partit”.

Durant la sessió de control celebrada avui al Parlament de Catalunya, la portaveu de Cs ha denunciat que el Govern encara no hagi “donat explicacions sobre les irregularitats de Calvo”. “Han passat dos anys i el Govern no ha investigat ni ha donat cap explicació d’una cosa tan greu com seria lucrar-se amb la protecció a la infància”, ha agregat. Així mateix, ha lamentat que “la corrupció sempre acabi tenint un cost al ciutadà” i ha evidenciat que la Conselleria “només li interessa marginar les famílies d’acollida per seguir adjudicant contractes a centres amb què persones amb carnet de partit s’estarien lucrant des de l’època del tripartit”.

“Quin xiringuito tenen vostès muntat i quina pena el que estan fent amb el sistema de protecció a la infància”, ha lamentat De la Calle, i ha afegit que“pagant 300 € al mes a famílies d’acollida i, en canvi, gairebé 4.000 € als centres és normal que incompleixin la llei d’infància que estableix que els menors han d’estar prioritàriament en famílies d’acollida”. “Què ràpid han après de Convergència”, ha sentenciat la diputada de Cs.

 

Volver a ACTUALIDAD