Actualitat

Carrizosa als partits separatistes: “Anuncien que no respectaran les sentències dels tribunals, quan ni tan sols respecten les lleis vigents”

by cscatalunya — 13 febrer 2019 @ 12:55
Comparte

La diputada Sierra afirma que Cs rebutja els indults "perquè estem en contra dels privilegis als polítics"

Parlament de Catalunya, dimecres 13 de febrer de 2019. “Anuncien que no respectaran les sentències, quan ni tan sols respecten les lleis vigents“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carles Carrizosa, als grups separatistes i a Podem davant la seva negativa de condemnar “l’atropellament a la Constitució i l’Estatut” del cop a la democràcia del 6 i 7 de setembre de 2017 i ha denunciat que “no s’hagin compromès a respectar les normes democràtiques” en una proposta presentada per la seva formació. “Nosaltres no pretenem votar les llibertats i les presons, vostès sí“, ha dit Carrizosa als partits separatistes, i ha afegit que són ells “els que mantenen els seus companys privats de llibertat“. “Com no existirà el risc de reiteració delictiva quan vostès es neguen a acatar les lleis“, ha assegurat.

El portaveu taronja ha explicat que la proposta presentada pel seu partit “exigeix que es restauri la dignitat que els grups separatistes li treuen al Parlament quan el tanquen i el fan servir com a caixa de ressonància dels seus interessos” i ha criticat que Podem els doni suport perquè “ja no distingeixen entre la legalitat i els seus sentiments revolucionaris“. “És espectacular que hi hagi grups que no votin a favor d’un compromís per respectar les normes des d’una càmera on emanen lleis“, ha lamentat.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Sonia Serra, ha rebutjat qualsevol indult als independentistes encausats per què la seva formació “està en contra dels privilegis als polítics” i ha assenyalat que “fa pànic veure a polítics separatistes i de Podem dictant sentència sobre el judici del ‘procés’“. “Cada vegada que als polítics separatistes els arribava una notificació del Tribunal Constitucional ho celebraven i es feien fotos, mentre que a qualsevol ciutadà que li arribi una notificació tremola i intenta solucionar el problema“, ha apuntat Serra, qui també ha lamentat que els líders independentistes estiguin “acostumats a la impunitat“.

Ahir es va iniciar un judici contra qui va robar dades personals i va usar diners públics per fer un referèndum il·legal per trencar Espanya“, ha afirmat la diputada i ha remarcat que “no es tracta de venjança, com diuen els portaveus separatistes, sinó que és justícia“. “Si algú defensa que els polítics estan per sobre dels ciutadans que l’hi expliqui als seus votants“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD