Actualitat

De la Calle a ERC: “Convergència els va copiar l’estelada i vostès els hi han copiat la corrupció”

by cscatalunya — 13 febrer 2019 @ 18:47
Comparte

La portaveu de Cs en Afers Socials afirma que "no és d'estranyar que hi hagi nens dormint a terra mentre l'exdirector de la DGAIA estaria destinant els diners a enriquir les seves societats mercantils"

Parlament de Catalunya, dimecres 13 de febrer de 2019. “Convergència li va copiar l’estelada a ERC i ERC sembla que li ha copiat la corrupció“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) en Afers Socials, Noemí de la Calle, davant la compareixença, a petició de Cs, de l’exdirector de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, investigat per presumptes irregularitats en l’adjudicació de contractes públics a empreses afins. “Li vam preguntar el 2017 a l’exconsellera Dolors Bassa si vostè estava intervenint en la contractació i la consellera va mentir i el va tapar“, ha recordat De la Calle i ha explicat que Calvo “tindria una estructura muntada per succionar subvencions“.

La portaveu taronja ha afirmat que “no és d’estranyar que hi hagi nens dormint a terra mentre l’exdirector estaria destinant diners a enriquir les seves societats mercantils“, després que, un cop Calvo fos destituït, tornés a dirigir les empreses que havien rebut diners i contractes públics. “Ara entenem per què es paga gairebé 4 mil euros als centres i tan sols 300 euros a famílies d’acollida“, ha apuntat De la Calle, i ha afegit que “els interessava marginar l’acollida en famílies per seguir adjudicant contractes en centres amb els quals persones amb carnet d’ERC s’estarien lucrant des de l’època del ‘tripartit’“.

De la Calle ha considerat que “és molt greu de treure-li els escassos recursos als més vulnerables, als nens“, i ha apuntat que “a la que ERC va tenir ocasió d’entrar al govern li hauria faltat temps per muntar el seu propi entramat de corrupció“. “Fins ara tenir carnet d’Esquerra era com tenir el comodí de la impunitat, i això se’ls ha acabar“, ha afegit i ha sentenciat que “se’ls va acabar la ganga“.

 

Volver a ACTUALIDAD