Actualitat

Bravo sobre el decret dels VTC: “El Govern no ha pensat en els usuaris, ni en els treballadors acomiadats ni tampoc en els taxistes”

by cscatalunya — 28 febrer 2019 @ 11:49
Comparte

La portaveu de Cs a Territori creu que el decret presentat pel Govern "és un pegat molt perillós que no resol els problemes i ens torna virtualment al passat"

Parlament de Catalunya, dijous 28 de febrer de 2019. “El Govern no ha pensat en els usuaris, ni en els treballadors acomiadats ni tampoc en els taxistes“. Així ho ha dit la portaveu de Territori de Ciutadans (Cs) al Parlament, Marina Bravo, davant la validació del decret del Govern sobre la regulació de les llicències VTC. Bravo ha considerat que el decret “perjudica els usuaris, la innovació tecnològica i a la competència” i creu que “fins i tot els mateixos taxistes s’han hagut de sentir enganyats quan Torra va dir que van fer el decret per ‘salvar’ el Mobile World Congress en comptes de pensar en les seves reivindicacions“. “Em rebel·lo contra aquesta estretor de mires que no ens permet avançar“, ha afirmat.

La portaveu de Cs ha assenyalat que el decret del Govern “és un pegat molt perillós que no resol els problemes i ens torna virtualment al passat“. “Deixa a la ciutadania sense la llibertat de triar i enquista el problema en lloc de resoldre-ho“, ha comentat Bravo, i ha apuntat que “no seríem aquí si no fos per la irresponsabilitat del govern de Sánchez, que va crear 17 problemes derivant la legislació a les comunitats autònomes“. “Cal avançar cap a un marc de cooperació, no de divisió“, ha comentat i ha remarcat que “la legislació hauria de ser nacional i mirant cap al futur“.

Bravo també ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries ha donat la raó a la seva formació advertint que la imposició d’un temps mínim de precontractació per als VTC’s és anticonstitucional i pot derivar en el pagament d’indemnitzacions milionàries a les empreses afectades de part de la Generalitat. “Ens sembla increïble que el Govern ho ignori, és perillós i una falta de respecte per als recursos públics que es posen en risc“, ha afirmat la diputada i ha remarcat la necessitat de tenir “un sector del taxi potent, per a un bon servei públic, però amb el decret es diu als ciutadans que no poden gaudir de les tecnologies actuals ni de les que vindran“.

Volver a ACTUALIDAD