Actualitat

Carrizosa: “Sr. Sánchez, faci’ns cas i faci complir la llei electoral a Catalunya, no volem que les institucions públiques siguin l’altaveu del separatisme”

by cscatalunya — 5 març 2019 @ 13:52
Comparte

El portaveu lamenta que els grups separatistes "ni governen ni deixen que altres portin iniciatives al Parlament" després que hagin presentat esmenes a la totalitat a dues proposicions de llei socials de Cs

Parlament de Catalunya, dimarts 5 de març de 2019. “Senyor Sánchez, faci’ns cas i faci complir la llei electoral a Catalunya, no volem que les institucions públiques siguin l’altaveu del separatisme“, Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després que Cs demanés formalment retirar la simbologia partidista de les façanes dels edificis de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona per garantir la neutralitat en el període electoral que avui s’inicia.

Tenim dret a unes eleccions en igualtat de condicions, en cap democràcia es deixa que les administracions donin suport a una postura política ni facin propaganda gratuïta en les seves façanes“, ha explicat Carrizosa i ha assenyalat que Sánchez “no fa res perquè espera poder pactar amb els partits separatistes després de les eleccions“. “És molt trist que tingui com a socis aquells que limiten els drets més bàsics“, ha sentenciat.

El portaveu taronja ha lamentat que els grups separatistes “ni governen ni deixen que altres portin iniciatives al Parlament“, després que ERC i JxCAT hagin presentat esmenes a la totalitat a les proposicions de llei de Cs contra l’abús de menors en l’àmbit educatiu i per a la millora de la protecció de les persones maltractades. Carrizosa ha dit que el veto dels partits separatistes és “sorprenent i entristidor“, ja que les propostes tracten temes com “el bullying, els maltractaments i els abusos sexuals a menors“, així com “la millora de la protecció i recuperació de les víctimes de la violència de gènere“. D’altra banda, Cs ha proposat una declaració institucional que es llegirà al ple del Parlament condemnant l’abús infantil i mostrant solidaritat amb les víctimes.

En relació al judici del Procés, Carrizosa ha destacat el testimoni del vicepresident de la Mesa del Parlament de Cs, José María Espejo-Saavedra, com una “declaració veraç” i ha valorat la seva actuació com a membre la Mesa dient que “va fer allò que havia de fer, no estar per sobre de les lleis ni tampoc retorçar-les“. I ho ha comparat amb la declaració del president del Parlament, Roger Torrent, que “va fer una valoració política, no jurídica i fent proclames com ‘tornarem a votar’ alienes al judici“.

Volver a ACTUALIDAD