Actualitat

Carrizosa al Govern: “Avui és el tercer i últim avís que els donem; Si no retiren els símbols partidistes dels edificis públics, acudirem a la Junta Electoral”

by cscatalunya — 6 març 2019 @ 12:12
Comparte

El portaveu de Cs adverteix Bosch que “unes eleccions no són netes si l'administració no és neutral com exigeix la Constitució”

Parlament de Catalunya, dimecres 6 de març deL 2019. “Avui és el tercer i últim avís que els donem; Si no retiren els símbols partidistes dels edificis públics, acudirem a la Junta Electoral”. Així s’ha dirigit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al govern de la Generalitat després de conèixer que “no es plantegen retirar la simbologia política dels edificis públics de Catalunya malgrat estar en període electoral”.

Durant la sessió de control en el ple de la cambra catalana, Carrizosa ha anunciat que, si no els retiren ja, des de Ciutadans acudiran a la Junta Electoral per a denunciar-ho. En aquest sentit, el portaveu de Cs ha advertit al conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, que “unes eleccions no són netes si l’administració no és neutral com exigeix la Constitució o incompleix l’acord de la Junta Electoral central, que diu que els poders públics han d’abstenir-se de col·locar símbols partidistes i han de retirar-los abans de la convocatòria electoral”.

Carrizosa considera que al Govern “se li hauria de caure la cara de vergonya” mantenint aquests símbols que “no representen a la majoria de catalans”. “Continuaran utilitzant els edificis públics per fer propaganda política?”, li ha preguntat, i li ha avisat que “els votants que no porten llaç groc tenen dret que es respecti la neutralitat institucional”. Per a acabar, ha manifestat: “Ja que el president del Govern d’Espanya no vol que a Catalunya regeixi la Constitució i vostès estan disposats a saltar-se-la, serà Ciutadans qui exigeixi que la compleixin”.

Volver a ACTUALIDAD