Actualitat

Carrizosa: “Esperem veure a Torra sortir al balcó de la Generalitat a treure la pancarta a favor dels presos”

by cscatalunya — 13 març 2019 @ 15:12
Comparte

El portaveu de Cs espera que la renovació del Síndic de Greuges sigui "amb un perfil que no treballi com el Síndic del Govern i del 'procés'"

Parlament de Catalunya, dimecres 13 de març de 2019. “Esperem veure a Torra sortir al balcó de la Generalitat a treure la pancarta a favor dels presos a la Plaça de Sant Jaume“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, davant la fi del termini de 48 hores atorgat per la Junta Electoral Central al Govern per retirar els llaços grocs i simbologia política en tots els edificis públics de la Generalitat després de la denúncia presentada per Cs per garantir la neutralitat del període electoral que s’ha obert.

Carrizosa ha recordat que l’exhibició d’aquests símbols “és un atemptat contra la neutralitat política i és antidemocràtic, agreujat durant període electoral“, i ha recordat que “a Torra li queden poques hores per treure tots els llaços“. “Catalunya no és un territori al marge de la llei“, ha sentenciat, i ha advertit que “si no compleixen la resolució de la Junta Electoral Central de bon grat, instarem als tribunals perquè es compleixi la llei“.

El portaveu de Cs, després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, per abordar la renovació d’alts càrrecs de diferents òrgans públics, ha posat èmfasi en la renovació del Síndic de Greuges “amb un perfil que no treballi com a Síndic del Govern i del ‘procés’“. Carrizosa ha apuntat que l’actual síndic, Rafael Ribó, “mai ha fet res per garantir la neutralitat dels espais públics“, i ha recordat “que el Defensor del Poble sí que va dir que els llaços a les façanes són una intromissió intolerable en la vida política“.

Alhora, ha demanat a Torrent “que les propostes per a la renovació del Síndic dels grups separatistes respectin a tots els catalans en comptes de centrar-se en la minoria de catalans que estan collant per aconseguir la independència saltant-se les lleis” i ha advertit que, si no s’aconsegueix una renovació de la institució, “Ribó ja ha manifestat la seva intenció d’eternitzar-se“.

Volver a ACTUALIDAD