Actualitat

Girauta: “És intolerable que l’espai públic català estigui envaït per una simbologia ideològica asfixiant”

by cscatalunya — 14 març 2019 @ 14:42
Comparte

El responsable de l'àrea constitucional de Cs adverteix que amb la bateria de decrets llei aprovats "Sánchez fa servir el Congrés com a pati del darrere per fer campanya electoral amb diners públics"

Barcelona, dijous 14 de març de 2019. “És intolerable que l’espai públic català estigui envaït per una simbologia ideològica asfixiant“. Així ho ha dit el responsable de l’àrea constitucional de Ciutadans (Cs), Juan Carlos Girauta, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi desobeït la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que ordena retirar qualsevol element de simbologia separatista dels edificis de la Generalitat després de la denúncia presentada per Cs. Girauta ha assenyalat que aquests símbols “exclouen la meitat dels catalans i impedeixen el lliure exercici del debat públic i llibertat d’expressió” i ha anunciat que la formació taronja ha presentat una nova denúncia perquè Torra compleixi el mandat de la JEC.

El diputat taronja ha criticat que s’hagi impedit retirar la pancarta amb un llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Barcelona. “Donar ordres a la policia per defensar aquests símbols o coaccionar als que els volen retirar és entrar en una deriva totalitària que ens ha sumit el nacionalisme“, ha lamentat Girauta i ha apuntat que té “molt interès a saber” si l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “ha donat ordres a la Guàrdia Urbana per protegir la simbologia il·legal“. “Aquesta situació ha estat possible perquè Sánchez vol acontentar a Torra i Colau perquè seran els seus socis de govern, encara que hagi de fer enfadar més de la meitat dels catalans” ha afirmat, i ha remarcat que “quan governi Cs no hi haurà ni un carrer ni una plaça envaïda per cap ideologia“.

Girauta també ha advertit que amb la bateria de decrets llei “electoralistes” aprovats pel govern, “Sánchez usa el Congrés dels Diputats com a pati del darrere per fer campanya electoral amb diners públics“. “Rebutgem rotundament la utilització partidista dels diners públics i el maltracte del govern al poder legislatiu“, ha sentenciat i ha apuntat que és “alarmant” que es modifiquin lleis a la diputació permanent.

En relació amb les paraules del líder del PP, Pablo Casado, on s’ha mostrat disposat a pactar amb el PNB, Girauta ha afirmat que “és important que tothom ho sàpiga perquè el PP no ha entès que els nacionalistes no són lleials als espanyols, només als seus propis interessos“. “Durant el govern del PP i l’aplicació de l’article 155, tots els edificis de la Generalitat estaven plens de llaços grocs i els populars no van fer res“, ha recordat i ha apuntat que això ha provocat que en l’actualitat “l’ocupació de l’espai públic s’asfixiï a tots els constitucionalistes“.

Volver a ACTUALIDAD