Actualitat

Cs lamenta que el Parlament no condemni la dictadura del règim de Nicolás Maduro a Veneçuela

by cscatalunya — 15 març 2019 @ 18:11
Comparte

El diputat de Cs, David Mejía, ha assenyalat que la formació taronja "seguirà estant al costat del poble veneçolà"

Parlament de Catalunya, divendres 15 de març de 2019. Ciutadans (Cs) ha lamentat que el Parlament de Catalunya no hagi condemnat la dictadura del règim de Nicolás Maduro a Veneçuela després que el diputat de Cs, David Mejía, hagi defensat una proposta de resolució en la comissió d’Acció Exterior sobre la situació política del país. Mejía ha explicat que la proposta de Cs, a la que cap altre grup ha donat suport, “buscava la condemna de la crisi provocada pel règim de Maduro i que s’instés el Govern de la Generalitat a impulsar un pla d’acollida per a les persones que s’han vist obligades a abandonar Veneçuela i que actualment resideixen a Espanya“.

El diputat taronja ha assenyalat que la formació “seguirà estant al costat del poble veneçolà” i també dels que viuen a Espanya i Catalunya. “Lluitarem des de les institucions i al carrer per la llibertat del poble“, ha afirmat Mejía, i ha apuntat que no entén “com pot ser que hi hagi grups al Parlament que donin suport a aquesta tirania i defensin aquesta situació“.

Ha explicat que “un 82% de la població veneçolana viu en situació de pobresa i, segons les últimes enquestes, més de la meitat de la població té la intenció d’abandonar la seva pàtria per culpa de la crisi econòmica, política i social“, una crisi que Mejía ha qualificat “d’insostenible“.

La tirania de Maduro està massacrant als veneçolans i l’estat té una alarma social absoluta“, ha lamentat el diputat, exposant que “diàriament veiem als mitjans de comunicació la manca d’humanitat per part del govern en un país amb talls de llum, sense medicaments i on es cremen els camions amb ajuda que arriben a la frontera“.

Volver a ACTUALIDAD