Actualitat

Carrizosa al Síndic de Greuges: “Dimiteixi ja. Estalviï’ns més vergonyes i disgustos a la institució”

by cscatalunya — 21 març 2019 @ 19:03
Comparte

El portaveu de Cs afirma que Ribó "ha ordit un pla per permetre a Torra una sortida mig honrosa amb els adeptes al llaç groc"

Parlament de Catalunya, dijous 21 de març de 2019. “Dimiteixi ja. Estalviï’ns més vergonyes i disgustos a la institució“. Així li ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carles Carrizosa, al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, davant la presentació del seu informe de l’any 2018. Carrizosa ha afirmat que Ribó “s’ha sotmès vergonyosament als interessos del ‘procés’“, i li ha retret que mai critiqués els articles xenòfobs de Torra “amb els quals molts catalans es poden sentir insultats i vexats“.

En relació a la polèmica per l’ús de simbologia partidista en edificis públics, el portaveu de Cs ha afirmat que Ribó “ha ordit un pla per permetre Torra una sortida mig honrosa amb els adeptes al llaç groc“, després que el president de la Generalitat es negués a retirar la simbologia separatista del Palau de la Generalitat tal com li ha reclamat la JEC de forma reiterada a instància de Cs. “Li paguen per defensar la llibertat, no per defensar al senyor Torra“, li ha recordat.

Així mateix, el diputat de la formació taronja ha assenyalat que “al Govern li hauria d’avergonyir imposar la simbologia partidista als treballadors“. I en aquest sentit li ha retret que “no hi hagi ningú que defensi els funcionaris que estan envoltats d’aquest tipus de simbologia“. “Vostè hauria de defensar-los d’aquesta imposició“, ha sentenciat.

Durant la seva intervenció, Carrizosa ha recordat alguns fets que el Síndic ha obviat en els seus informes com “el cop a la democràcia del 6 i 7 de setembre de 2017, el robatori massiu de dades personals per al referèndum il·legal de l’1 d’octubre, o la malversació del Govern en detriment de la despesa social“. “Esperem que el següent Síndic no estigui significat en la defensa del ‘procés’ i sí per la seva saviesa jurídica i coneixement de les administracions públiques“, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD