Actualitat

Carrizosa a Majó: “No té res de reprimit, és un repressor. Hauria de demanar perdó per perpetuar la situació d’hostilitat contra el dissident”

by cscatalunya — 27 març 2019 @ 16:39
Comparte

El portaveu de Cs afirma que l'Oficina de Drets Civils i Polítics "és un xiringuito creat per al 'procés' i l'interès dels partits separatistes"

Parlament de Catalunya, dimecres 27 de març de 2019. “No té res de reprimit, és un repressor. Hauria de demanar perdó per perpetuar aquesta situació d’hostilitat contra el dissident sent un assalariat del Govern“. Així li ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, davant la compareixença, sol·licitada per Cs, perquè informi de la utilitat de l’organisme. Carrizosa ha qüestionat el perfil de Majó com a director de l’Oficina, després de ser exmilitant de la CUP, assenyalant que “les seves idees polítiques estan al marge del que estableix la legalitat” i ha apuntat que “hi ha un problema quan equipara un llaç groc amb una bandera espanyola, quan aquesta última és un símbol oficial“.

El portaveu de Cs afirma que l’Oficina “és un xiringuito creat per al ‘procés’ i l’interès dels partits separatistes” i ha criticat que Majó “es cregui un jutge jutjant a la democràcia, quan Espanya està qualificada d’una de les més avançades del món“. Carrizosa ha explicat que “hi ha alcaldes que no deixen a Cs instal·lar carpes als seus pobles, però a altres partits sí“, i s’ha preguntat si això “no és vulnerar els drets civils i la llibertat d’expressió“, atès que l’informe realitzat per aquest organisme no s’esmenta en cap moment aquests fets.

En relació amb els atacs soferts en les diferents seus de partits polítics constitucionalistes, entre ells Cs, i reivindicats per Arran, el portaveu taronja ha denunciat que “la CUP dóna suport expressament aquesta violència i ni la Conselleria d’Interior ni l’Oficina de Drets Civils han fet res, quan el senyor Majó cobra per denunciar aquest tipus d’atacs“. “La ultradreta s’acarnissa amb els partits constitucionalistes“, ha apuntat Carrizosa i ha criticat que Majó “reparteix carnets de democràcia i ultradreta“.

El diputat ha criticat la manca de rigor de l’Oficina explicant que “Majó va presentar un informe en una entrevista a TV3 que després no apareixia per cap costat“. “No està a la web i quan el vam demanar en seu parlamentària ens va arribar fora de termini“, ha apuntat i ha explicat que es tracta d’un document “on no se cita cap font en relació amb els 328 atacs a la llibertat d’expressió que s’exposen ni de les entitats amb les quals es va reunir Majó“.

Volver a ACTUALIDAD