Actualitat

Cs aconsegueix que s’aprovin mesures per millorar la situació de precarietat dels bombers de la Generalitat

by cscatalunya — 28 març 2019 @ 15:23
Comparte

El diputat Alfonso Sánchez adverteix que "la situació d'inseguretat dels bombers és palpable, arribant al nivell on els parcs cauen a trossos"

Parlament de Catalunya, dijous 28 de març de 2019. Ciutadans (Cs) ha aconseguit que s’hagin aprovat millores, a través d’una proposta a la comissió d’Interior, per millorar la situació de precarietat en què es troba el cos de bombers de la Generalitat. La iniciativa insta el Govern a dotar el cos del pressupost adequat per cobrir les actuals mancances en material, per a la seva renovació i adquisició, i de personal, per retribuir les hores extres i suplir les mancances en plantilla.

El diputat de Cs a la comissió d’Interior, Alfonso Sánchez, ha advertit que “la situació d’inseguretat dels bombers a Catalunya és palpable, arribant al nivell on els parcs cauen a trossos” i ha recordat que el cos “es troba fent vaga d’hores extres des del passat mes de desembre“. “Els bombers estan farts de fer 500.000 hores extres anuals per suplir les deficiències de personal“, ha denunciat i ha apuntat que, a més, “ni tan sols poden treballar amb totes les garanties de seguretat“.

Sánchez ha recollit les demandes dels sindicats, que denuncien que “falten 1.200 efectius, però també més material, com a vestimenta, vehicles, instal·lacions o material d’intervenció i el degut manteniment d’aquest” i ha remarcat que “ja s’han tancat 22 parcs per falta de personal i el parc mòbil del cos té una mitjana de 17 anys“. El diputat taronja ha afirmat que els bombers “ja no es creuen les promeses del conseller d’Interior, Miquel Buch, ni els seus gestos” i l’ha acusat de fer una mala gestió.

 

Volver a ACTUALIDAD