Actualitat

Carrizosa a Buch: “Com a demòcrates en el punt de mira dels radicals violents, exigim que ens defensin d’aquells que utilitzen la violència per imposar les seves idees”

by cscatalunya — 3 abril 2019 @ 15:39
Comparte

Sonia Sierra retreu a Bargalló que “no vetlli per la neutralitat” a les escoles i li adverteix: “No són fàbriques de futurs separatistes”

Parlament de Catalunya, dimecres 3 d’abril del 2019. “Com a demòcrates en el punt de mira dels radicals violents, exigim que ens defensin d’aquells que utilitzen la violència per imposar les seves idees”. Així s’ha dirigit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, al conseller d’Interior, Miquel Buch, encara que aquest no ha contestat i “s’ha amagat” darrere el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, “per no admetre la seva absoluta inoperància en la protecció de l’espai públic”.

Durant la sessió de control del ple de la cambra catalana, Carrizosa ha preguntat al Govern “què està fent per defensar les persones i els partits polítics dels atacs feixistes” que estan patint des de fa temps les seus dels partits constitucionalistes i que estan “perpetrats des de l’independentisme” i “reivindicats per Arran”, vinculats a la CUP.

Després de les agressions que es van produir diumenge passat en una manifestació a Barcelona per membres de la CUP i Arran, el portaveu de Cs ha retret al Govern que “encara no hi hagi detencions”. Així mateix, ha criticat la inacció del Govern i ha defensat que “no es pagui amb fons públics a aquells partits que utilitzen la violència per imposar les seves idees als altres”.

Per part seva, la diputada i portaveu en la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, s’ha dirigit al conseller d’aquest departament, Josep Bargalló, a qui ha criticat que permeti que l’ex militant de la CUP i director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, a qui considera un “radical”, es dediqui a “assessorar a les escoles”.

També li ha retret que “no vetlli per la neutralitat” a les escoles. Ho ha dit després que els Mossos d’Esquadra haguessin de retirar “llaços i propaganda separatista” d’alguns centres de Catalunya. “Vostè no s’indigna perquè en els col·legis hi ha llaços i propaganda separatista; Vostè s’indigna perquè els retiren i perquè els Mossos fan la feina que vostè no fa”, ha sentenciat.

“El problema no està en els professors, sinó en els polítics que creuen que els col·legis són fàbriques de futurs separatistes”, ha manifestat, després de deixar clar que des de Ciutadans defensen que “les escoles són llocs on formar bones persones”.

Volver a ACTUALIDAD