Actualitat

Soler al Govern: “La situació és insostenible; només parlen de polítiques socials als discursos, però a Catalunya calen fets”

by cscatalunya — 3 abril 2019 @ 15:38
Comparte

El portaveu de Cs denuncia que mentre la conselleria de Salut “prepara decrets sense consens, els professionals treballen en condicions lamentables que perjudiquen els pacients”

Parlament de Catalunya, dimecres 3 d’abril de 2019. “La situació és insostenible; només parlen de polítiques socials als discursos, però a Catalunya calen fets”. Així ho ha dit el diputat i portaveu de Salut de Ciutadans (Cs) al Parlament, Jorge Soler, a la sessió de control al Govern en preguntar pel funcionament dels serveis de salut públics a la consellera de salut, Alba Vergés. Soler ha recordat que “les llistes d’espera no paren d’augmentar, els passadissos d’urgències es troben plens de gom a gom i l’atenció primària està col·lapsada sense que s’implanti cap millora”.

Soler ha denunciat que, “mentre la conselleria de Salut prepara decrets sense consens, els professionals treballen en condicions lamentables que perjudiquen els pacients”. “Tenim un govern incapaç d’aprovar uns pressupostos i ara patirem un altre decret mentre les llistes d’esperes segueixen creixent”, ha lamentat. “La Consellera pensa com Torra sobre que són temes menors i que no és essencial millorar el sistema sanitari?”, s’ha preguntat.

El portaveu taronja ha apuntat que “es podrien millorar les llistes d’espera amb consens i de la mà dels experts” i ha recordat que “Cs va portar una proposta al Parlament per ajudar a desbloquejar les llistes i donar peu als professionals, però els partits independentistes van votar en contra”. “La seva solució és impedir el debat i preparar un decret”, ha sentenciat. Soler ha explicat que, actualment, “hi ha més de 178.000 catalans esperant per ser operats o més de mig milió de pacients esperant una visita a l’especialista només per a saber què els hi passa”, dades que ha qualificat “d’insostenibles”.

Volver a ACTUALIDAD