Actualitat

Cs celebra que el Parlament aprovi la seva moció per  donar suport a les víctimes del terrorisme

by cscatalunya — 4 abril 2019 @ 15:11
Comparte

El diputat Matias Alonso afirma que "les víctimes han pagat el preu més alt possible a compte de la nostra llibertat"

Parlament de Catalunya, mongetes 4 d’abril de 2019. Ciutadans (Cs) ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la seva moció en suport a les víctimes del terrorisme. El diputat de Cs, Matías Alonso, ha explicat que la iniciativa “pretén implicar al Parlament, en representació de la ciutadania de Catalunya, perquè es doni resposta a les demandes de les víctimes del terrorisme i el Govern dignifiqui i honri la seva memòria“.

Alonso ha senyalat que “s’agraeix la tasca dels cossos i forces de seguretat i dels serveis d’emergència contra la lluita del terrorisme” i que la moció “pretén establir un consens social i polític de rebuig del totalitarisme“. Entre els diferents punts de l’escrit, es demana incloure al currículum escolar “temes relacionats amb la memòria del terrorisme“, campanyes als mitjans de comunicació “per fomentar la cultura de rebuig als crims terroristes” o el reconeixement “de les tasques desenvolupades per les associacions de víctimes“.

El diputat taronja ha afirmat que “les víctimes han pagat el preu més alt possible a compte de la nostra llibertat” i ha lamentat que “hagin estat silenciades sense el suport institucional i social que mereixen“. “No mereixen l’oblit, només demanen memòria, dignitat, justícia i, en la mesura del possible, regeneració“, ha explicació Alonso. “Les víctimes mereixen tot el nostre suport com parlament i com a societat“, ha sentenciat.

En la moció de Cs també s’insta el Govern de la Generalitat “que s’impliqui, en el marc de la cultura de la pau, en la creació d’una cultura de rebuig cap als crims terroristes, sensibilització social, solidaritat i respecte a les víctimes“, ha explicació el diputat. També es demanava rebutjar el racisme i la xenofòbia i “tot odi basat en creences o idees“.

Volver a ACTUALIDAD