Actualitat

Cs celebra s’aprovi la seva moció per garantir els drets de les persones LGTBI+ al Parlament

by cscatalunya — 4 abril 2019 @ 18:13
Comparte

La portaveu de Cs en Igualtat afirma que la formació taronja "seguirà lluitant fins que el Govern apliqui la llei de drets del col·lectiu"

Parlament de Catalunya, dijous 4 d’abril de 2019. Ciutadans (Cs) ha celebrat que s’hagi aprovat al Parlament la seva moció per garantir els drets de les persones LGTBI+. La diputada i portaveu de Cs en Igualtat, Noemí de la Calle, ha destacat que el text aprovat inclou mesures com “la creació d’una Taula de Treball amb presència de les entitats i grups parlamentaris per vetllar pel compliment efectiu de la llei de drets del col·lectiu LGTBI+“.

De la Calle ha remarcat que “Cs seguirà lluitant fins que el Govern desplegui i compleixi amb la llei de drets del col·lectiu LGTBI+“. “L’aprovació de la llei va ser pionera a Espanya, però perquè exerceixi d’eina transformadora de la societat cal que es desplegui correctament“, ha sentenciat i ha recordat que la formació taronja “està compromesa amb la defensa de la diversitat, perquè ens enriqueix a tots”.

La portaveu ha assenyalat la importància “d’acabar amb els discursos excloents, trànsfob i patologitzants” i ha reclamat “més eines per prevenir el bullying a les escoles i que es garanteixin els drets de les famílies LGTBI, incloent a aquelles que hagin recorregut a la gestació subrogada“. Ha apuntat que “eradicar la discriminació no és tasca fàcil, però l’experiència demostra que és possible promoure una cultura de drets humans i esfondrar els estereotips“.

A la moció de Cs també es demana “treballar per la memòria LGTBI mitjançant el reconeixement de diferents aportacions de dones lesbianes a la història, ajudar a la visibilitat de col·lectius especialment discriminats com és el cas de les persones bisexuals” i, alhora, que es creï un telèfon 24 hores d’atenció especialitzada “que garanteixi un servei integral de suport a les víctimes d’agressions LGTBIfóbicas“.

Volver a ACTUALIDAD