Actualitat

Carrizosa: “És una vergonya que Torra surti a donar suport als que han donat un cop a la democràcia”

by cscatalunya — 9 abril 2019 @ 13:13
Comparte

El portaveu de Cs denuncia que el Govern "està pagant la fugida econòmica del fugat Puigdemont"

Parlament de Catalunya, dimarts 9 d’abril de 2019. “És una vergonya que Torra surti a donar suport als que han donat un cop a la democràcia“. Així ho ha dit el diputat i portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, en valorar les últimes declaracions del president de la Generalitat, Quin Torra. Carrizosa ha afirmat que “quan Torra diu que ‘ho tornaria a fer’ significa que és i fa les mateixes coses que els polítics processats” i ha considerat “una vergonya” que, per contra, el president “no comparegui per donar explicacions sobre les llistes d’espera, la prestació per dependència o els barracons a les escoles“. “Mentre Torra fa declaracions donant suport als que es van saltar les lleis, encara té pendent comparèixer per explicar la guàrdia pretoriana que s’està muntant“, ha sentenciat.

El portaveu de Cs ha denunciat que el Govern “està pagant la fugida econòmica del fugat Puigdemont” i que estan amagant informació als grups parlamentaris. “Hem demanat reiteradament que el Govern digui quants diners es gasta a l’oficina de l’expresident Puigdemont, que està situada a Barcelona, i no ens diuen ni pressupost ni l’assignació percebuda per Puigdemont“, ha explicat. “Calculem que ascendeix a un sou de 109 mil euros anuals“, ha apuntat, i ha afirmat que demanaran empara a la Mesa del Parlament per conèixer les dades que el Govern està amagant.

Carrizosa també ha anunciat que Cs ha presentat una queixa contra el vicepresident del Parlament, Josep Costa, pel “lamentable incident en el passat ple on Costa va pretendre censurar a la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, mentre recordava els articles supremacistes de Torra“. En relació amb pròxim ple, el diputat ha anunciat que Cs defensarà una llei contra el maltractament infantil que busca establir els protocols necessaris per detectar i denunciar abusos contra menors. “Esperem que els partits separatistes no bloquegin l’oportunitat de millorar l’assistència i detecció d’abusos a menors“, ha afegit.

També es durà a votació una moció proposada pel partit taronja sobre “la tergiversació contínua dels mitjans públics catalans i la col·laboració dels seus directius per a la materialització de l’1-O“, ha explicat Carrizosa. “Amb el processament de la cúpula de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio es confirma que no només han treballat en favor de ‘procés’, sinó que han estat col·laboradors necessaris del cop a la democràcia“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD