Actualitat

Arrimadas: “El principal problema dels menors que han patit abusos ha estat la descoordinació de la Generalitat”

by cscatalunya — 10 abril 2019 @ 18:09
Comparte

Cs celebra que es tramiti la seva proposició de llei per a la prevenció del maltractament infantil "perquè les famílies canviïn la preocupació per la tranquil·litat"

Parlament de Catalunya, dimecres 10 d’abril de 2019. “El principal problema dels menors que han patit abusos ha estat la descoordinació de la Generalitat“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i líder de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, en defensar en el ple la proposició de llei presentada per Cs de mesures per a la prevenció del maltractament infantil. Arrimadas ha afirmat que “el Govern té l’obligació moral d’actuar contra els abusos” i ha assenyalat la falta de “solucions realistes per a un problema real“.

Arrimadas ha denunciat que “la mateixa Generalitat ha reconegut que no es treballa en xarxa contra els maltractaments“, un dels majors problemes que hi ha a Catalunya contra els abusos segons Save The Children, i ha criticat que cap Govern “hagi desplegat la llei d’infància aprovada l’any 2010 ni el registre únic de casos de maltractament infantil aprovat el 2007“. Ha sentenciada que “estem cansats d’anuncis buits, les famílies volen realitats, no té explicació que no s’hagin desplegat aquestes mesures“.

La líder taronja ha explicat que la llei proposada per Cs busca “que les famílies canviïn la preocupació per la tranquil·litat” i que “està enfocada a defensar l’interès superior del menor” i ha considerat com una “victòria de tota la societat catalana” que els “grups separatistes no bloquegin la tramitació al Parlament d’un tema que uneix i preocupa a tota la societat catalana“. Arrimadas ha criticat senyalat que “darrere de les dades que mostren l’assetjament infantil hi ha noms i cognoms, por, impotència i silenci“, i ha afirmat que “el Govern no pot mirar cap a un altre costat“.

En el text de la llei es busca donar més eines als professionals, posar en marxa el registre únic, “una eina bàsica de coordinació i detecció precoç” segons Arrimadas, i, sobretot, “mesures per millorar la coordinació interdepartamental de la Generalitat“. “A vegades les víctimes han de declarar fins a 7 o 8 ocasions“, ha advertit, i ha indicat que amb la proposta de Cs “només seria necessari un cop i serien recolzats des de centres assistencials que els donarien tota l’ajuda psicològica necessària“.

 

Volver a ACTUALIDAD