Actualitat

Carrizosa: “No volem que un fugit de la Justícia vagi al Parlament Europeu a parlar de ruptura i a criticar les nostres pròpies institucions”

by cscatalunya — 30 abril 2019 @ 14:46
Comparte

Cs demana explicacions al conseller d’Acció Exterior sobre els nous nomenaments de “les ambaixades del Govern que només serveixen per parlar malament d'Espanya i col·locar ‘amiguetes’”

Parlament de Catalunya, dimarts 30 d’abril del 2019.No volem que un fugit de la Justícia vagi al Parlament Europeu a parlar de ruptura i a criticar les nostres pròpies institucions”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi decidit que “els fugits de la Justícia” Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín no poden presentar-se a les eleccions europees del 26 de maig, com reclamava Ciutadans. “Qui no respecta les lleis i les institucions no pot cobrar d’elles”, ha sentenciat en una roda de premsa a la cambra catalana”

D’altra banda, ha criticat els tres nous nomenaments del Govern per a les “ambaixades” a Portugal, Països Bàltics i de l’Europa Central que considera “estan creades per parlar malament d’Espanya i per col·locar ‘amiguetes’”. Davant d’això, ha vaticinat que el Govern de Pedro Sánchez “mirarà cap a un altre costat i no farà res” i ha afegit: “És una vergonya que a Espanya el separatisme faci el que li vingui en gana”. Així mateix, ha anunciat que des de Cs han demanat la compareixença del conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, perquè expliqui “quant costen aquests nomenaments als catalans, quina és l’activitat de tots ells i el rèdit que obtindrem”.

El portaveu de Cs ha fet aquestes declaracions després de la reunió de la Junta de Portaveus en la qual els partits separatistes han rebutjat la proposta de Ciutadans perquè Torra comparegui en el ple de la setmana vinent sobre “la guàrdia pretoriana que es va voler muntar per a la seva protecció i la del fugit Carles Puigdemont”. En la reunió també s’ha vist la queixa que va presentar la formació taronja per la “censura a la qual va ser sotmesa” la cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, per part del vicepresident del Parlament, Josep Costa, “quan va al·ludir als escrits supremacistes, racistes i xenòfobs de Torra”. “Lluny de demanar disculpes, Costa s’ha ratificat”, ha lamentat.

Volver a ACTUALIDAD