Actualitat

Martín Blanco sobre De Gispert: “Torra és coherent quan premia amb la Creu de Sant Jordi a una persona que ha demostrat la seva naturalesa supremacista i xenòfoba”

by cscatalunya — 2 maig 2019 @ 14:26
Comparte

El diputat taronja afirma que la nova resolució de la JEC demostra, de nou, que “TV3 i Catalunya Ràdio són aparells de propaganda i agitació al servei del separatisme”

Parlament de Catalunya, dijous 2 de maig de 2019. “Torra és coherent quan premia amb la Creu de Sant Jordi una persona que ha demostrat la seva naturalesa supremacista i xenòfoba”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, en comentar la decisió del President de la Generalitat, Quim Torra, d’atorgar la Creu de Sant Jordi a l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, després que aquesta ataqués reiteradament a través de les xarxes socials a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i altres càrrecs públics.

Martín Blanco ha afirmat que “la imatge de Torra entregant la Creu de Sant Jordi a Núria de Gispert és la quintaessencia de la degradació institucional, política i moral que provoca el nacionalisme” i ha apuntat que “De Gispert té una visió de la democràcia molt excloent”. Ha anunciat que Cs “demanarà la compareixença de Torra perquè expliqui perquè pretén degradar la imatge de la política catalana” i ha lamentat “que Torra no trobi un moment per donar explicacions entre els seus viatges a Soto del Real i a Waterloo”. “Exclouen a més de la meitat dels catalans i els confronten amb la resta dels espanyols”, ha sentenciat.

El diputat taronja ha afirmat que la nova resolució de la JEC que dóna la raó a Cs, demostra, de nou, que “TV3 i Catalunya Ràdio són aparells de propaganda i agitació al servei del separatisme”. La formació va denunciar l’emissió d’un reportatge, durant campanya electoral, que se centrava exclusivament en la vida dels familiars de candidats independentistes a les passades eleccions generals, fet que Martín Blanco ha considerat de “publireportatge que atempta contra el principi de neutralitat informativa, pluralitat i igualtat”.

La utilització dels mitjans públics demostra que el Govern separatista està intentant fer una patrimonialització de les institucions i minvar la vida institucional catalana”, ha lamentat, i ha apuntat que la resolució de la JEC “es una reprovació moral evident cap a TV3 i la seva actitud excloent contra tots els catalans que no són separatistes”.

Volver a ACTUALIDAD