Actualitat

Martín Blanco: “Demanem la reprovació d’Alfred Bosch per continuar parlant malament d’Espanya pel món i intentar erosionar la convivència”

by cscatalunya — 7 maig 2019 @ 13:14
Comparte

El diputat de Cs considera que la renúncia de Núria de Gispert a la Creu de Sant Jordi és “vergonyosa” tenint en compte la seva “llarga llista de tuits xenòfobs i racistes”

Parlament de Catalunya, dimarts 7 de maig del 2019. “Demanem la reprovació d’Alfred Bosch per continuar parlant malament d’Espanya pel món i intentar erosionar la convivència entre catalans i la resta d’espanyols”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, en referència a una moció de la formació taronja que es debatrà en el ple d’aquesta setmana que inclou la reprovació del conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, per “la seva voluntat de denigrar la imatge de la democràcia espanyola”. “Existeix un menyspreu per part del Govern pels valors europeus”, ha lamentat Martín Blanco.

En una roda de premsa a la cambra catalana, el diputat de Ciutadans també s’ha referit a la renúncia de l’ex presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a la Creu de Sant Jordi. Considera que “les excuses que ha donat són ridícules” i creu que és una “renúncia vergonyosa” tenint en compte la seva “llarga llista de tuits xenòfobs i racistes que demostren el seu caràcter identitari i excloent”.Des de Ciutadans mantenen la petició de compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, per haver atorgat la Creu de Sant Jordi a De Gispert.

Per acabar, Martín Blanco ha anunciat que des de Cs han demanat la compareixença de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, per la “vulneració dels drets fonamentals per part de la Universitat Autònoma de Barcelona dels estudiants constitucionalistes”, tal com ha dictaminat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Volen que la Consellera“expliqui com més aviat millor quina és la posició” de l’executiu català respecte a aquesta qüestió i ha criticat: “El Govern ni tan sols ha qüestionat l’actitud de la UAB”.

Volver a ACTUALIDAD