Actualitat

Cs lamenta que el Parlament no reprovi al conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, per les seves actituds antieuropeistes

by cscatalunya — 9 maig 2019 @ 15:06
Comparte

La diputada de Cs, Susana Beltrán, afirma que el Govern “és molt antieuropeista perquè no respecta l’estat de dret i no renunciar a la via unilateral”

Parlament de Catalunya, dijous 9 de maig de 2019. Ciutadans (Cs) lamenta que el Parlament no hagi reprovat al conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, per les seves actituds antieuropeistes. La diputada de Cs i portaveu d’Acció Exterior, Susana Beltrán, defensant una moció sobre l’europeisme, ha apuntat que “el conseller Bosch diu que no pararà d’explicar la realitat de Catalunya al món, però en lloc d’això només fa propaganda separatista i ideologia partidista”.

La portaveu taronja ha afirmat que el Govern “segueix sent molt antieuropeista perquè no respecta l’estat de dret i no renuncia a la via unilateral” perquè “no només es van saltar la llei durant el cop a la democràcia, sinó que, com no renuncien a la via unilateral, segueixen saltant-se un dels valors de la Unió Europea (UE), que és el respecte a l’estat de dret”. Beltrán ha senyalat que, mentre a Cs els agrada “bastir ponts, als grups separatistes prefereixen posar murs entre Catalunya i Espanya o Puigdemont diu que la UE és un club de països decadents”. “No hi estem d’acord”, ha afirmat, “la UE és un horitzó de llibertat i esperança”.

També ha explicat que “no es respecta la llei d’acció exterior on es diu clarament que no pot haver-hi discriminacions per conviccions polítiques” i ha apuntat que “l’actual Govern no té la transparència com a marca, sinó l’opacitat”. La diputada ha afirmat que li agradaria “que Catalunya es pugui mirar al mirall i sigui el millor reflex d’Europa, però aquest moment encara no ha arribat” i ha proposat el dia 9 de maig com a festiu “per a reivindicar el dia d’Europa”. “No puc imaginar un projecte més revolucionari, suggeridor i atractiu a nivell internacional que la Unió Europa”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD