Actualitat

Carrizosa sobre la sentència del TEDH: “Les mentides de Puigdemont i el colpisme ja no colen ni a Europa”

by cscatalunya — 28 maig 2019 @ 15:10
Comparte

El portaveu ha anunciat que la diputada de Cs, Laura Vílchez, substituirà l'actual secretari de la mesa, Joan Garcia, qui passarà a ser vicepresident del Parlament

Parlament de Catalunya, dimarts 28 de maig de 2019. “Les mentides de Puigdemont i el colpisme ja no colen a Espanya, però ara ni a Europa“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després que avui el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) hagi rebutjat per unanimitat la demanda presentada per l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i altres 74 diputats contra la decisió del Tribunal Constitucional d’anul·lar el ple del 9 d’octubre del 2017 al que s’anava a declarar la independència de Catalunya. Per Carrizosa la sentència no només no dóna la raó a Puigdemont, sinó que “avala la suspensió del ple i que el TC va prendre aquesta decisió per garantir els drets i llibertats de tots els ciutadans“.

En aquest sentit Carrizosa ha afirmat que aquesta resolució “desmunta totes les mentides que s’han explicat sobre la suposada legitimitat del cop a la democràcia“. I s’ha preguntat irònicament “si ara Puigdemont dirà que també està reprimit pel TEDH“. Per al dirigent de la formació liberal amb aquesta sentència el tribunal d’Estrasburg avala que “el colpisme va actuar al marge de la democràcia, atacant els drets i llibertats que reconeix la Unió Europea“, i ha defensat, com diu el tribunal, que la suspensió “era necessària en una societat democràtica, per a defensar els drets fonamentals i preservar la seguretat i l’ordre públic que els colpistes catalans van posar en qüestió“.

En relació amb el pròxim ple al Parlament, el dirigent de Cs ha anunciat que Joan Garcia, actual secretari de la Mesa, substituirà José María Espejo-Saavedra com a vicepresident segon del Parlament. Alhora, la diputada Laura Vílchez serà qui substitueixi García com a secretari de la taula. Carrizosa ha recordat que “la repartició dels membres de la taula és un reflex de les majories de la cambra, on Cs és el grup més gran“.

Volver a ACTUALIDAD