Actualitat

Carrizosa a Torra: “Tingui la mateixa pressa per solucionar la dependència que la que ha tingut per tornar a penjar la pancarta que ataca el nostre país”

by cscatalunya — 29 maig 2019 @ 14:44
Comparte

El president de Cs considera que la sentència del TEDH ha donat una“sonora bufetada” al Govern en demostrar que “van donar un cop a la democràcia”

Parlament de Catalunya, dimecres 29 de maig del 2019. “Tingui la mateixa pressa per solucionar la dependència que la que ha tingut per tornar a penjar en el Palau de la Generalitat la pancarta que ataca el nostre país amb la seva mentida”. Així s’ha dirigit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui li ha retret la seva inacció per “millorar” la dependència a Catalunya, tenint en compte que és la comunitat autònoma amb més persones dependents desateses de tota Espanya. “Una de cada tres no rep cap d’ajuda”, ha explicat Carrizosa, la qual cosa suposa un “46% més que la mitjana espanyola”.

El president de Cs s’ha referit a la pancarta que Torra va tornar a penjar un cop celebrades les eleccions i que fa referència als polítics que estan a la presó per haver “donat un cop a la democràcia”. En aquest sentit, ha advertit que “la neutralitat de les institucions ha de complir-se tots els dies” i ha avisat Torra:“Fins que vostè no entengui que ha de respectar la llei i la democràcia, haurà de respondre davant la justícia”.

Carrizosa també s’ha referit a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que rebutja per unanimitat la demanda presentada per l’ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i altres 74 diputats contra la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d’anul·lar el ple del 9 d’octubre de 2017 en el qual pretenia declarar la independència de Catalunya. Considera que la sentència és una “sonora bufetada” al Govern perquè demostra que “van donar un cop a la democràcia”.

Volver a ACTUALIDAD