Actualitat

Sierra: “És una vergonya que les famílies hagin d’anar als tribunals a reclamar els drets dels seus fills”

by cscatalunya — 29 maig 2019 @ 10:04
Comparte

La diputada de Cs considera "aberrant" que hi hagi escoles on als seus projectes lingüístics indiquin "que mai es parlarà als alumnes en castellà"

Parlament de Catalunya, dimecres 29 de maig de 2019. “És una vergonya que les famílies hagin d’anar als tribunals a reclamar els drets dels seus fills“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, en preguntar al conseller d’educació, Josep Bargalló, sobre l’incompliment dels drets lingüístics dels alumnes catalans. Serra ha recordat que “per llei, el sistema educatiu a Catalunya té com a llengües vehiculars el català, l’espanyol i l’aranès” i, per contra, “a la immensa majoria de les escoles no s’imparteix cap assignatura no lingüística en espanyol” .

La diputada ha considerat “d’aberrant” que hi hagi escoles amb projectes lingüístics que indiquin “que mai es parlarà als alumnes en castellà” i ha recordat que la conselleria “no compleix amb la llei perquè quan les famílies van als tribunals el Govern perd“. Ha indicat que “els inspectors del departament validen projectes que incompleixen la llei” i ha recordat a Bargalló que “el seu deure com a conseller és garantir els drets de tots els alumnes, cosa que no està fent“.

Volver a ACTUALIDAD