Actualitat

Martín Blanco: “El balanç de Torra al Govern és res de res; és un any absolutament perdut”

by cscatalunya — 4 juny 2019 @ 12:32
Comparte

El diputat de Cs demana la compareixença del conseller Buch després d'haver rellevat la cúpula dels Mossos "per seguir polititzant i instrumentalitzant" el cos policial

Parlament de Catalunya, dimarts 4 de juny de 2019. “El balanç de Torra al Govern és res de res; és un any absolutament perdut”, ha assegurat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, al valorar el primer any de Quim Torra al capdavant de la presidència de la Generalitat. Martín Blanco ha afirmat que “la imatge és d’un any més de desgovern i de paràlisis institucional” i ha senyalat que “la realitat de Torra és fictícia, igual d’imaginària que la seva república”. Ha denunciat que el president “parla d’una economia fantàstica on les empreses no marxen i d’igualtat i equitat, quan la realitat és que Catalunya té més barracons i les llistes d’espera més llargues de totes les Comunitats Autònomes”.

L’únic que ha aconseguit Torra en un any és una imputació per desobeir la Junta Electoral Central” ha sentenciat i ha apuntat que es tracta “d’una nova falta de respecte i degradació institucional del govern separatista”. Pel portaveu taronja “als governs separatistes només els hi interessa continuar amb la política d’enfrontament entre ciutadans i el menyspreu a la resta de d’espanyols” i ha lamentat que “té tota la pinta que Torra vol continuar per aquest camí”.

El diputat de Cs ha demanat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, després d’haver rellevat la cúpula dels Mossos d’Esquadra “per seguir polititzant i instrumentalitzant” el cos policial. Ha advertit que “en els darrers temps no hem vist comportaments democràtics del Govern” posant com a exemple “la policia de Puigdemont a Waterloo o la guàrdia pretoriana de Torra”. “Estan convertint als Mossos en una policia política”, ha sentenciat.

Martín Blanco també ha lamentat que el president del Parlament, Roger Torrent, “està degradant de forma inadmissible la vida del Parlament de Catalunya”, amb la seva visita d’ahir al líder de Bildu, Arnaldo Otegi, “donant-se la mà com si fossin dues autoritats”. “No hi ha dret a arrossegar la dignitat de la Cambra reunint-se amb Otegi”, ha apuntat i també ha criticat el canvi de data del ple del Parlament de la setmana vinent “perquè Torra vol anar a veure el míting polític dels presos que van donar un cop a la democràcia”. “Exigim que la vida política de Catalunya torni a la normalitat i que no estigui supeditada al que diuen des de Waterloo o el que passi al Tribunal Suprem”, ha apuntat i ha demanat “un govern que tingui present la realitat i governi per a la gent”.

Volver a ACTUALIDAD