Actualitat

Cs aconsegueix que s’aprovin mesures per millorar la seguretat a les platges i piscines públiques catalanes

by cscatalunya — 5 juny 2019 @ 14:46
Comparte

La diputada Laura Vílchez critica la passivitat del Govern i avisa que “ja s’arriba tard per evitar que moltes piscines no puguin obrir aquest estiu”

Parlament de Catalunya, dimecres 5 de juny de 2019. Ciutadans (Cs) aconsegueix que s’aprovin mesures per millorar la seguretat a les platges i piscines públiques catalanes, després que s’hagi aprovat la seva Proposta de Resolució a la comissió del Parlament d’Afers Institucionals. La diputada de Cs, Laura Vílchez, ha recordat que el partit taronja “ja porta dues legislatures alertant de la manca de seguretat a les platges i piscines” i ha demanat “solucions serioses i duradora pel sector”.

 

Vílchez ha criticat el ritme i la passivitat del Govern perquè “ja s’arriba tard per evitar que moltes piscines no puguin obrir aquest estiu per la manca de professionals” i ha denunciat que “només s’han fet nyaps amb moratòries per a sortir del pas”. “El Govern hauria d’haver fet els canvis necessaris per millorar la seguretat a platges i piscines per aquesta temporada d’estiu però ja arribem tard”, ha lamentat la diputada.

 

La proposta de Cs aprovada insta al Govern, entre altres punts, a solucionar la manca de socorristes que provoca el tancament de moltes piscines per falta de personal, incrementar el nombre de centres que imparteixen els cursos de socorrisme per l’obtenció del títol i també aclarir els requisits d’homologació entre estudis. Alhora, es demana que es garanteixi la presència de telèfons públics d’emergència en aquests tipus d’instal·lacions i la creació d’un pla anual d’inspeccions per garantir el compliment de les condicions de seguretat de piscines públiques.

Volver a ACTUALIDAD