Actualitat

Cs insta al Govern a augmentar els efectius policials al Maresme per garantir la seguretat ciutadana

by cscatalunya — 6 juny 2019 @ 14:46
Comparte

La diputada de Cs, María Valle, assegura que és una mesura “necessària i urgent” que ha d'implantar-se davant l'increment de robatoris a la zona

Parlament de Catalunya, dimecres 5 de juny de 2019. Ciutadans (Cs) insta al Govern a augmentar els efectius policials al Maresme per garantir la seguretat ciutadana. La Proposta de Resolució presentada pel partit taronja en la comissió d’Interior, i que ha estat aprovada per unanimitat posa de manifest “la falta greu d’efectius dels Mossos de Esquadra” a Premià de Mar i a Arenys de Mar, i recorda que “la Conselleria d’Interior té l’obligació de vetllar per la seguretat dels ciutadans, però també per les condicions laborals dels efectius”.

La diputada de Cs, María Valle, ha assegurat que l’augment de la plantilla i dels recursos policials és una mesura “necessària i urgent” que ha d’implantar-se “de forma immediata”davant l’increment de robatoris en aquesta zona del Maresme on “fins i tot els veïns han creat patrulles de vigilància”. I ha alertat que “en aquesta època estiuenca quan s’incrementa la població, el problema serà més preocupant”.

Valle ha criticat les “escasses patrulles que no donen a l’abast” com a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) d’Arenys de Mar que, amb només dues patrulles dóna servei a 12 municipis; mentre que la de Premià de Mar dóna cobertura a 10 poblacions. També ha posat com a exemple, “les cues dels ciutadans per a presentar denúncies”.

La diputada taronja ha destacat “la professionalitat dels Mossos de Esquadra”, els qui malgrat “els escassos recursos de què disposen”“atenen de forma rigorosa les necessitats de tots ciutadans”.

Volver a ACTUALIDAD