Actualitat

Martín Blanco: “Volem governs compromesos amb la unitat d’Espanya, la defensa de la constitució i la igualtat”

by cscatalunya — 9 juny 2019 @ 14:22
Comparte

El diputat de Cs critica que Torra "només s'ha dedicat a governar de cara a la galeria" centrant-se en "crear tensió amb els tribunals i la Junta Electoral"

Barcelona, dissabte 8 de juny de 2019. “Volem governs compromesos amb la unitat d’Espanya, la defensa de la constitució i la igualtat de tots els ciutadans“. Així ho ha afirmat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, davant els mitjans de comunicació. El diputat ha explicat que la formació taronja “prioritza pactes que són nítidament constitucionalistes” i que no volen “pactes que facin el joc a els partits separatistes o que menyspreen la llibertat del conjunt dels espanyols“, elements que ha considerat “bàsics en una societat democràtica“.

Martín Blanco, en relació amb les negociacions a l’Ajuntament de Barcelona, ha demanat que s’accepti el decàleg de prioritats que Cs va presentar perquè es tracten “de condicions de sentit comú“. “Els que acceptin aquests punts, ens podrem seure a parlar amb ells“, ha afirmat, i ha recordat que, tenint en compte l’última legislatura d’Ada Colau al capdavant de l’ajuntament de Barcelona, “no sembla que Colau vulgui acceptar que Espanya és un estat democràtic i constitucional homologable a la resta d’Europa“.

El diputat al Parlament ha criticat l’any del president de la Generalitat, Quim Torra, al Govern apuntant que “només s’ha dedicat a governar de cara a la galeria” centrant-se en “crear tensió amb els tribunals i la Junta Electoral”. “Ha estat la sublimació d’aquesta manera de fer política basada en el gest, la provocació i la confrontació“, ha assenyalat i ha recordat que “bàsicament d’això tracta el ‘procés’“.

Ha criticat la inacció social del Govern de Torra, element que denunciaran al ple de la setmana que ve al Parlament amb una moció al respecte, i ha denunciat que el president “es dedica fonamentalment a gastar quantitats ingents de diners en parlar malament d’Espanya, tant a Catalunya com a l’exterior“. “El balanç de Torra és senzillament el no-res“, ha afirmat i ha recordat que Catalunya té les llistes d’espera en sanitat més llargues i més col·legis públics en barracons. “Si volen seguir deixant de banda les polítiques socials, almenys que els caigui la cara de vergonya“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD