Actualitat

Roldán a Capella: “El que ha fet és indecent, treure al carrer a Oriol Pujol per ser l’hereu de la banda del 3%”

by cscatalunya — 13 juny 2019 @ 13:21
Comparte

Munia Fernández critica la gestió del Govern en matèria de corrupció: “Només han fet dues coses: res o encobrir-la per evitar que els seus amics anessin a la presó”

Parlament de Catalunya, dijous 13 de juny del 2019. “El que ha fet és indecent, treure al carrer a Oriol Pujol per ser hereu de la banda del 3%”.Així s’ha dirigit la diputada de Ciutadans (Cs) i portaveu parlamentària, Lorena Roldán, a la consellera de Justícia, Esther Capella, a qui ha acusat d’incomplir la Llei Penitenciària en atorgar el tercer grau a Oriol Pujol abans de complir-se els dos mesos que estableix la llei des de l’internament en el centre penitenciari. “Pujol va entrar a la presó el 17 de gener i li van donar el tercer grau el 14 de març”, ha explicat.

Durant la sessió de control del ple del Parlament, Roldán ha recordat que Oriol Pujol està condemnat per tràfic d’influències, per suborn i per falsedat documental i, per això, li ha retret a la Consellera que vulgui “fer-nos creure que un corrupte de tota la vida s’ha rehabilitat màgicament en 55 dies”. “És una persona que va estar durant anys delinquint, aprofitant-se de la seva condició de diputat i menyspreant la confiança dels ciutadans en les institucions públiques”, ha sentenciat.

D’altra banda, la diputada Munia Fernández-Jordán també ha preguntat al conseller d’Interior, Alfred Bosch, sobre matèria de corrupció i ha criticat la seva “inacció”. “Vostès només han fet dues coses amb la corrupció: res o encobrir-la per evitar que els seus amics anessin a la presó”. Ho ha dit després que el Govern hagi anunciat aquest dimarts 25 mesures anticorrupció que considera són “paper mullat”.

La diputada de Cs ha lamentat que Catalunya estigui “repleta” de casos de corrupció i ha posat l’exemple de Sant Cugat del Vallès. En aquest sentit, ha criticat que el Govern “tapi aquesta xacra amb l’estelada i miri cap a un altre costat” i ha advertit que “totes les persones lliures i valentes que componen cada grup municipal de Ciutadans a Catalunya” destaparan i denunciaran presumptes casos de corrupció.

Volver a ACTUALIDAD