Actualitat

Sierra: “La LEC només ha servit per blindar el monolingüisme i l’adoctrinament i fomentar la segregació a les aules”

by cscatalunya — 20 juny 2019 @ 16:20
Comparte

La diputada de Cs afirma que "els èxits del conseller d'educació, Josep Bargalló, són 0" i que "només ha aconseguit fer anuncis que després no compleix"

Parlament de Catalunya, dijous 20 de juny de 2019. “La LEC només ha servit per blindar el monolingüisme i l’adoctrinament i fomentar la segregació a les aules“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament i portaveu en educació, Sonia Sierra, el dia que es compleixen 10 anys de l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Serra ha lamentat que amb la llei actual “no només es nega el dret dels alumnes a educar-se en la seva llengua materna, que és l’espanyol,” sinó que també “es veta l’anglès com a llengua vehicular, al contrari del que es fa a Espanya i Europa“.

La portaveu ha apuntat que amb la LEC, aprovada amb el Govern del PSC, ERC i Comuns, es permet “que hi hagi escoles amb símbols separatistes o es gravi a nens cantant consignes independentistes“. També ha lamentat la segregació causada per l’actual sistema educatiu català “sent la comunitat autònoma (CCAA) amb més fracàs escolar d’alumnes immigrants i la tercera on la renda familiar influeix més en els resultats dels seus fills“. “Tot això ha succeït amb la complicitat del PP i el PSOE“, ha sentenciat.

La diputada de Cs ha apuntat que “els èxits del conseller d’educació, Josep Bargalló, són 0” i que “només ha aconseguit fer anuncis que després no compleix“, en relació amb els 25 instituts-escola promesos al febrer que no s’han arribat a licitar. Ha considerat que “els governs separatistes estan més centrats a fer propaganda dels seus amics fugats que no dels problemes reals dels catalans“, i ha afirmat que “encara que el govern de Torra visqui d’esquena a la realitat, Catalunya necessita deixar enrere el ‘procés’“.

Sierra també ha condemnat la presumpta agressió d’una professora a una alumna en un col·legi de Terrassa per suposadament haver dibuixat una bandera d’Espanya al seu quadern i ha recordat que “el grup municipal de Cs a Terrassa ja va denunciar a la Síndica de Terrassa comportaments reprovables en aquest col·legi” i ha explicat que l’agrupació municipal taronja s’ha reunit amb la família afectada. Ha finalitzat explicant que Cs ha registrat preguntes tant al Parlament com al Congrés dels diputats per aclarir els fets.

Volver a ACTUALIDAD