Actualitat

Carrizosa: “Dir ‘no’ a Sánchez ni és de dretes, ni té color polític, ho vam prometre en campanya i ens van votar 4 milions de persones”

by cscatalunya — 25 juny 2019 @ 16:46
Comparte

El portaveu celebra que "Cs ha neutralitzat un nou intent de tornar a ficar a Catalunya en el bucle de les declaracions d'Independència" en aturar a la mesa del Parlament una ILP sobre aquesta qüestió

Parlament de Catalunya, dimarts 25 de juny de 2019. “Dir ‘no’ a Sánchez ni és de dretes, ni té color polític, ho vam prometre en campanya i ens van votar 4 milions de persones“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, comentant l’actualitat política. Ha recordat que el PSOE “no només ha pactat amb els nacionalistes a Catalunya, sinó també al País Basc, Navarra, Balears i València“, entre els quals hi ha “els que ens diuen bèsties tarades o han donat un cop a la democràcia“, en referència als partits independentistes catalans.

Carrizosa ha afirmat que els socialistes “es dediquen a fer polítiques per acontentar els separatistes” i ha considerat “d’increïble que el govern de Sánchez hagi accedit a traslladar als polítics presos” després de conèixer “el tracte de favor que van tenir prèviament“. “És lamentable que el govern no hagi exigit garanties sobre que els polítics presos tinguin el mateix tracte que la resta de reclusos“, ha assenyalat i ha sentenciat dient que “no hi pot haver presos amb pedigrí, el següent seran els indults“.

El portaveu ha celebrat que “Cs hagi neutralitzat un nou intent de tornar a ficar a Catalunya en el bucle de les declaracions d’Independència” en aturar a la mesa del Parlament una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre aquesta qüestió. “La llei pretenia implantar la república imaginària“, ha assenyalat i ha apuntat que “tots aquests intents generen inestabilitat política i jurídica i ens empobreixen“. Ha afegit que així “no pararà l’hemorràgia de fugides d’empreses ni que tornin les que ja han marxat” però ha recordat que “Cs seguirà sent el dic de contenció contra el separatisme“.

Finalment, el diputat taronja ha anunciat que en el pròxim ple del Parlament que s’inicia demà, Cs presentarà la seva llei de gratuïtat de llibres de text perquè el curs vinent “sigui l’últim on les famílies hagin de fer un esforç per pagar-li els llibres als seus fills“. També ha presentat dues mocions, una sobre el rumb polític de Catalunya que busca, entre altres coses, “condemnar les agressions i insults contra càrrecs públics que es van veure a Catalunya durant la constitució dels ajuntaments” i una altra sobre la situació laboral dels Mossos.

Volver a ACTUALIDAD