Actualitat

Sierra: “Amb un any de pressupost de TV3 podríem acabar per sempre amb els barracons”

by cscatalunya — 25 juny 2019 @ 16:49
Comparte

La portaveu en educació lamenta que el conseller Bargalló "no dóna la cara pels problemes de l'escola catalana" i lamenta que no hagi estat capaç "de revertir les retallades i les condicions del professorat"

Parlament de Catalunya, dimarts 25 de juny de 2019“Amb un any de pressupost de TV3 podríem acabar per sempre amb els barracons“. Així ho ha dit la diputada i portaveu en educació de Ciutadans (Cs) al Parlament, Sonia Sierra, davant la sessió informativa del conseller d’ensenyament, Josep Bargalló. Sierra ha afirmat que el Govern “prefereix tenir ben greixada la maquinària de propaganda abans que els alumnes puguin estudiar en condicions dignes“, recordant que Catalunya és la comunitat autònoma amb més barracons, més de mil, des que es va reinstaurar la democràcia.

La portaveu ha denunciat que, amb l’actual sistema educatiu d’immersió lingüística en català, “es discrimina més de la meitat dels estudiants perquè els interessa més la seva ideologia nacionalista que els alumnes” i ha lamentat “la sistemàtica i ordenada discriminació de l’espanyol“. “Es veta aquesta llengua en les comunicacions amb les famílies, en els materials dels alumnes i fins a les activitats extraescolars“, ha sentenciat.

Sierra ha lamentat que Bargalló “no doni la cara pels problemes de l’escola catalana” i ha criticat que no hagi estat capaç “de revertir les retallades i les condicions del professorat, que són les mateixes que fa 10 anys“. Ha apuntat que s’ha creat “un sistema que fomenta la segregació” i ha exposat que “Catalunya ocupa el penúltim lloc en suport als alumnes amb necessitats educatives especials“. “A Catalunya tenim nens sords sense intèrprets i altres amb autisme que no es poden quedar a dinar al menjador“, ha lamentat, i ha explicat que “això suposa que els alumnes no rebin l’educació que mereixen“.

També ha demanat explicacions per les conclusions d’un informe de l’ONG Plataforma per la llengua, entitat que la diputada ha considerat de “paragubernamental“, on s’ha fet un control de la llengua en la qual s’expressen els alumnes en l’hora del pati . Sierra ha anunciat que duran a Europa aquests fets i ha preguntat al conseller qui ha donat permís “per espiar els alumnes” i si “les famílies estaven informades que es controlava als seus fills“.

Volver a ACTUALIDAD